Åsa Gabrielsson om att hitta framtidens elektriker

Elektriker spelar en kritisk roll för säker elförsörjning och framväxten av elektrifiering. Åsa Gabrielsson, verksamhetsansvarig på ECY, är passionerad för att belysa branschens potential och engagera unga talanger, samtidigt som hon utmanar normer för att främja mångfald. Elsäkerhetsverket har uppmärksammat Åsas och ECY:s arbete, som bidrar till att bygga en ljusare framtid.

Åsa Gabrielsson om att hitta elektriker

Att rekrytera och utbilda den nästa generationen av elektriker är en utmaning som Åsa Gabrielsson har tagit sig an med full kraft. Som verksamhetsansvarig på ECY är hennes arbete viktigt som ett led i att säkra en pålitlig och säker elförsörjning i framtiden.

Åsa Gabrielssons arbete med att utmana normer inom branschen för att öka mångfalden

En nyligen publicerad artikel av Elsäkerhetsverket beskriver Åsas passion för att hitta och stödja unga talanger som vill bygga en karriär inom elbranschen. En viktig del av hennes arbete är att utmana traditionella normer och förväntningar inom branschen, för att öppna upp för nya talanger och säkra en mer diversifierad arbetsstyrka.

ECY:s arbete med att hitta och utbilda unga talanger inom elektrikerbranschen

ECY har en central roll i den gröna omställningen och elektrifieringen av samhället genom att hitta framtidens elektriker. Genom att locka unga talanger till branschen och säkerställa högkvalitativ utbildning som matchar branschens krav, kan ECY bidra till att skapa en kunnig arbetsstyrka som kan hantera dagens och framtida utmaningar inom elsäkerhet.

Inspiration för unga människor: Att följa sina drömmar och bygga en bättre framtid

Åsa Gabrielssons arbete är en inspirerande påminnelse om hur viktigt det är att satsa på utbildning och utveckling av unga talanger. Genom att erbjuda de rätta verktygen och stödja unga människor i att förverkliga sina drömmar kan vi bygga en bättre och säkrare framtid för oss alla.

Det finns en gammal förlegad bild av att en yrkesutbildning skulle vara att måla in sig själv i ett hörn. Men dagens utbildning till elektriker är i själva verket ett slags smörgåsbord där studenterna kan välja en rad olika inriktningar efter intresse, dessutom är utbildningen högskoleförberedande. Det är viktiga budskap att nå ut med till dem som ska välja gymnasieprogram.

Läs artikeln

Läs hela artikeln om Åsa Gabrielssons arbete med att hitta framtidens elektriker.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content