Utbildning till elektriker

Det finns faktiskt flera vägar du kan välja om du vill jobba som elektriker. Men om du vill jobba på ett företag som är anslutet till Installationsavtalet är det viktigt att du väljer en väg som leder till ett ECY-certifikat. Det är nämligen ett bevis på att du har den kompetens som krävs för att jobba självständigt och elsäkert.

Det finns flera vägar att välja för att uppnå kraven för certifikatet som bevisar du har den kompetens som ställs enligt Installationsavtalet för att jobba som elektriker.

Utbildning till elektriker och karriär
Klicka för att förstora bilden

1 000 möjligheter

Vill du jobba med att göra smarta tekniska installationer som bidrar till ett bättre klimat? Eller kanske bidra till människors trygghet genom smarta larm- och styrsystem?

Som elektriker finns det 1 000 möjligheter och variationer i yrket.

Oavsett om du vill jobba med högspänning i en industri någonstans i världen eller om du vill utföra mindre elinstallationer hos privatpersoner och företag, så kommer du hitta din grej i branschen. Och du behövs!

Elteknikbranschen tillhör en av Sveriges framtidsbranscher.

ECY certifikat - elektriker

Vad är ECY-certifikat?

ECY-certifikatet är ett bevis på att du har klarat en teoretisk och praktisk utbildning till elektriker som branschen godkänt. Det finns många olika vägar för att uppfylla kraven för certifikat.

Varför ha certifikat?

Många arbetsgivare efterfrågar ECY-certifikat eftersom det är ett lätt sätt för dem att veta du har rätt kompetens för jobbet. Vill du jobba i ett annat nordiska land kommer de troligen också efterfråga ett certifikat som bevis på ditt kunnande.

Kort sagt blir det lättare för dig att söka jobb som elektriker om du har ett certifikat från ECY.

Bli elektriker

Saknar du någon kurs?

Om du saknar någon av de kurser som krävs för att få ut en yrkesexamen måste du komplettera med dessa.

Har du betyget icke godkänd, F, i någon kurs, måste du tenta upp betyget till godkänt.

Translate »

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!