Validering elektriker från Norden

Om du har utbildat dig till elektriker i något av de nordiska länderna behöver du inte validera din kunskap. De nordiska länderna har ett samarbete som innebär att utbildning i ett annat nordiskt land ska anses likvärdig en utbildning i ett annat nordiskt land.

Har du ”Fagbrev”, ”Sveinsbref” eller ”Svennebrev” som elektriker kan du ta anställning som elektriker i Sverige. Du behöver inte komplettera din yrkesutbildning eller validera din kunskap.

Vill du ändå få en bedömning?

Vill du ändå få dina betyg eller certifikat bedömda så får du gärna skicka in dem till oss för att få ett utlåtande.

Resultat av valideringen

När vi bedömt dina kompetenser skickar vi dig ett beslut. Där framgår om du är anställningsbar i Sverige eller om du måste komplettera med kurser eller arbetslivserfarenhet. 

Med beslutet får du också information om vad du måste göra om du vill ansöka om ECY-certifikat

Validering av kompetens som elektriker från Norden

Med din ansökan om validering ska du skicka in:
  • Kopia av pass eller annan nordisk identitets­handling
  • Betyg och arbetsintyg

Om en handling inte är utfärdad på svenska, norska, danska eller engelska så ska den vara översatt till svenska eller engelska av en auktoriserad översättare.

Lägg helst alla dokument i en pdf-fil. Om du inte kan det går det att ladda upp flera filer. Filerna måste vara i pdf eller jpg och max 6MB.

Har du frågor kan du kontakta ECY.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content