Workshopserie “Digital kompetens för yrkeslärare”

Digital kompetens för yrkeslärare är en workshopserie som under hösten 2022 kommer ges på fyra olika lärosäten. Det är Skolverket som arbetat fram innehållet och bland annat ECY har varit bollplank till dem i framtagandet. 

Digital kompetens i yrkesämnen 2022

Syftet med utbildningen är att deltagarna genom workshopserien vidareutvecklar sin digitala kompetens på en generell, yrkesämnesrelaterad och didaktisk nivå. Dessutom är syftet att deltagarna ska få kännedom om hur undervisningen kan utvecklas med hjälp av digitala verktyg.

Workshopserien består av föreläsningar, praktiska övningar, workshops och gruppdiskussioner.

Digital kompetens för yrkeslärare ges på fyra lärosäten

Fyra lärosäten har fått i uppdrag av Skolverket att erbjuda utbildningen Digital kompetens för yrkeslärare.

Målgrupp

Workshopsserien ska i första hand rikta sig till lärare som undervisar i karaktärsämnen i de yrkesförberedande programmen vid gymnasieskolan eller motsvarande inom vuxenutbildningen på gymnasial nivå.

Inga förkunskaper krävs, men det är en fördel om deltagarna har gått Skolverkets webbkurs ”Om programmering”.

För ECY är det viktigt att driva frågor som rör kompetensutveckling för yrkeslärare. Att vi fått vara med som ett bollplank till Skolverket i framtagandet av workshopserien Digital Kompetens för yrkeslärare ser vi som något positivt.

Begränsat antal platser

Antalet utbildningsplatser vid respektive lärosäte är begränsat. Tveka därför inte med din anmälan! Hur du anmäler dig framgår på respektive lärosätes webbsida som du hittar via länkarna ovan.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content