Elinstallatören skriver om Elkollo

Inför det kommande Elkollot i Nyköping har branschtidningen Elinstallatören gjort en intervju med ECY:s verksamhetsansvarige, Åsa Gabrielsson. Bland annat berättar Åsa om olika prova-på-aktiviteter som ungdomarna kommer att få göra.

Elkollo intervju

För branschtidningen Elinstallatörens berättar Åsa Gabrielsson att idén till att göra ett elkollo grundar sig i den stora utmaningen med kompetensförsörjning för branschen. “Jag kände ett behov av att vi måste tänka nytt för att attrahera ungdomar”, säger Åsa Gabrielsson.

Vad får ungdomarna göra under elkollot?

I intervjun berättar Åsa att ungdomarna kommer få göra flera coola saker. Bland annat egna strömbrytare med hjälp av gem och spela fruktpiano! Fukten i frukt som leder ström och frukten kan fungera som tangenter. Det blir också ett Openlab där de får bända isär datorer och tv-apparater. 

Stort intresse att var med på Elkollo

Intresset för Elkollo är stort och det blev snabbt fullbokat. Åsa berättar att hon fick tipset om att samarbeta med kommunen, så ansökningen har legat på Nyköpings kommuns webbplats och ECY har spridit ordet i sociala medier.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content