Elkollo, ett sätt att väcka ungdomars intresse för el

Under midsommarveckan kör vi Elkollo för ungdomar i åldern 9 till 12 år. Under fyra dagar kommer de att få upptäcka elteknik. Ett kollo för unga som gillar att skapa, har tålamod för pilliga saker och som är nyfikna på att upptäcka och prova på något nytt.

Elkollo

Ett viktigt uppdrag för ECY är att locka ungdomar att söka sig till yrket elektriker. Andra branscher har framgångsrikt haft kollo för ungdomar i syfte att väcka deras intresse för sina respektive branschers yrke. Varför inte tänkte vi och lanserar i år ett Elkollo! 

Elkollo ska locka unga att vilja bli elektriker

Tillsammans med Nyköpings kommun och Elteknikbranschens gymnasieskola i Nyköping (ETG Nyköping) bjuder vi in till Elkollo för ungdomar i åldern nio till tolv år. Deltagarna kommer tillsammans med lärare och elever från ETG Nyköping få testa att koppla, bygga och löda. Visst låter det roligt?

Elkollot hålls i Nyköping i ETG Nyköpings lokaler. Det är ett dagkollo som pågår mellan klockan 9 och 15 varje dag. Pysslandet med el kommer växlas med fika, lunch och lite andra aktiviteter. Och du, det är kostnadsfritt! 

Vill du tipsa någon förälder eller ungdom om Elkollot i Nyköping? Skicka dem den här länken så får de all information och kan skicka sin intresseanmälan. Tack för hjälpen att sprida informationen!

Studier har visat att ungdomars intresse för ett yrke väcks redan i lågstadiet. Vi tror att Elkollo är en bra aktivitet för att fånga deras intresse för vår fantastiska bransch.

Hoppas på fler Elkollon till nästa år

Bristen på installatörer är stor i hela Sverige och vi behöver jobba långsiktigt för att attrahera ungdomar att söka sig till El- och energiprogrammet. ECY’s förhoppning inför 2023 är att flertalet kommuner ska arrangera Elkollo. Vi hoppas att detta första Elkollo ska inspirera och ge ett underlag för kommande arrangemang där kommunerna anordnar kollot tillsammans med lokala branschrepresentanter.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content