Grundläggande behörighet

Den grundläggande behörigheten återinförs som del av gymnasiets yrkesprogram höstterminen 2023. Om detta pratade Johanna Köpsén, fil.dr. Linköpings universitet. 

Grundläggande behörighet

Missade du Vässa Kompetensen med Johanna Köpsén där hon pratade om grundläggande behörighet som införs höstterminen 2023? 

Webinariet med Johanna spelades in och kan ses på YouTube.

Johannas föreläsning som är baserat på forskning inom området, presenterar olika tankar om hur vi kan se på denna förändring, vad den bidrar till och vilka svårigheterna kan vara. Hon bjöd även in till en öppen diskussion efter föreläsningen.

Bland åhörarna, som också var aktiva under den öppna diskussionen, var flera medarbetare från Skolverket. Jättekul!

Grundläggande behörighet

Förändringen som införs höstterminen 2023 innebär att eleverna på yrkesprogram inte längre måste läsa utökat program eller använda det individuella valet eller programfördjupningen för att uppnå grundläggande behörighet. Eleverna har möjlighet att välja bort kurserna eller som tidigare välja att läsa kurserna som ger behörigheten inom det individuella valet eller programfördjupningen.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content