2023-03-13

Hållbarhets­­undervisning

Vad är egentligen hållbarhet? Och hur kan det enkelt integreras i en yrkesutbildning?
Vässa Kompetensen gästas av Maria Hernroth, hållbarhetschef på Svensk Byggtjänst. Maria kommer att prata om vad hållbarhet egentligen innebär. Varför är det så viktigt att få in i en yrkesutbildning? Och hur kan vi göra för att komma i gång?

Att jobba hållbart handlar inte bara om att ta hänsyn till klimat och miljö. Till exempel är den sociala hållbarheten minst lika viktig, med ökande krav på både arbetsgivare och entreprenörer.

Maria Hernroth har det senaste året mött hundratals yrkeslärare i olika forum. En slutsats hon dragit är att lärarna är mycket måna om att få in hållbarhet i utbildningen, men att skolornas budgetar sällan ger utrymme för det. I sin föreläsning ger hon tips på hur ämnet ändå kan bli en naturlig del av undervisningen.

Målgrupp

GY och VUX
Detaljer
13 mars 2023
14:30

till

13 mars 2023
15:15
Digitalt via ZOOM
Ingen föranmälan

Föreläsare

Maria Hernroth
Hållbarhetschef
Svensk Byggtjänst

Föreläsare

Maria Hernroth
Hållbarhetschef
Svensk Byggtjänst
Hållbarhetsexpert med särskilt fokus på social hållbarhet och etik. Ingår sedan december 2021 i Svensk Byggtjänsts ledningsgrupp. Jobbade tidigare inom Peab som hållbarhetschef, kompetensförsörjningschef och vd för Peabskolan. Maria har även bakgrund som lärare och skolledare på yrkesprogram.
Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content