2023-01-18

Grundläggande behörighet

Johanna Köpsén, forskare inom yrkesutbildning, pratar om förändringen som införs höstterminen 2023. Vad betyder den för yrkesutbildningen och vad betyder den för eleverna?
Vässa Kompetensen gästas av Johanna Köpsén, Fil.dr. i pedagogik med inriktning yrkesutbildning. Johanna kommer prata om den grundläggande behörigheten som återinförs som del av gymnasiets yrkesprogram höstterminen 2023. Det vill säga, att de kurser som krävs för grundläggande behörighet till högre utbildning kommer ingå i programstrukturen för alla yrkesprogram. Johannas webinar, som baseras på forskning inom området, kommer presentera olika tankar om hur vi kan se på denna förändring, vad den bidrar till och vilka svårigheterna kan vara. Hon kommer också bjuda in till en öppen diskussion efter föreläsningen.

Förändringen som införs höstterminen 2023 innebär att eleverna på yrkesprogram inte längre måste läsa utökat program eller använda det individuella valet eller programfördjupningen för att uppnå grundläggande behörighet. Eleverna har möjlighet att välja bort kurserna eller som tidigare välja att läsa kurserna som ger behörigheten inom det individuella valet eller programfördjupningen.

Målgrupp

GY och VUX
Detaljer
18 januari 2023
14:30

till

18 januari 2023
15:15
Digitalt via ZOOM

Föreläsare

Johanna Köpsén
Fil. dr. pedagogik
Linköpings universitet

Föreläsare

Johanna Köpsén
Fil. dr. pedagogik
Linköpings universitet
Fil. dr. i pedagogik med inriktning mot vuxnas lärande med bakgrund som strateg och projektledare inom yrkeshögskolan. Intresserar sig för hur läroplaner och andra styrdokument skapas, tolkas och tillämpas inom yrkes- och vuxenutbildning.
Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content