Kreativ vecka med Elkollo och gaming i Lerum

I början av juli kommer Floda lada i Lerums kommun att vara platsen för två spännande och kreativa evenemang – Elkollo den 2–4 juli och gamingeventet Consolidate den 5–6 juli. Dessa två aktiviteter är unika på sitt sätt, men tillsammans skapar de en inspirerande upplevelse för ungdomar och entusiaster av både elteknik och gaming.

Elkollo Lerum 2024

Innovativ idé: elteknik möter gaming

För första gången arrangerar Lerums kommun Elkollo. Arrangörerna tar ett nytt spännande grepp för Elkollo genom att integrera det med ett gamingevent. Därmed vill de visa på kopplingen mellan elteknik och gaming, och hur dessa två världar kan berika varandra.

Engagerande aktiviteter på Elkollo

Under Elkollo får ungdomar mellan 9–15 år utforska elteknik och programmering genom praktiska och lekfulla övningar. De får använda verktyget Makey Makey och programmeringsspråket Scratch för att omvandla vardagliga föremål som bananer och pennor till interaktiva spelkontroller. Detta kreativa angreppssätt visar på hur teknik och innovation kan förenas på ett roligt och lärorikt sätt. 

» Se bildbomb från ett annat Elkollo där de gjorde dessa aktiviteter.

Elever från el- och energiprogrammet på Lerums gymnasium stödjer Elkollo. Dessa äldre studenter delar sitt intresse för elteknik och ger deltagarna chansen att få vägledning.

Gamingeventet Consolidate: en spelupplevelse utöver det vanliga

Direkt efter Elkollo äger gamingeventet Consolidate rum på samma plats, den 5–6 juli. Floda lada förvandlas då till ett centrum för e-sport och gaming. Deltagarna kan prova på olika spel och delta i tävlingar. Indiespelutvecklare visar upp sina senaste spel och det erbjuds workshops och föreläsningar, såsom “Hur är man en bra gamingförälder?”.

Vi ser framför oss en härligt social "häng-möjlighet" där man får träffa likasinnade och prata med verksamma i branschen. Det är bara att komma, gamingevenemanget är gratis och det krävs ingen föranmälan, bara att dyka upp.

En helhetsupplevelse med minimässa och aktiviteter

Parallellt med gamingeventet hålls en minimässa utomhus med en rad aktiviteter. Bibliotekets verksamhet Skaparverkstan erbjuder möjligheter att testa robotar och lära sig mer om maker-verksamheten. ECY anordnar en vattentatueringsstudio och experiment från Elkollo. E-sportförbundet, Female Legends och närpolisen kommer också att vara på plats för att erbjuda information och aktiviteter. För den som blir hungrig finns servering med café och food trucks.

Praktisk information

Plats: Floda lada, Lerums kommun
Arrangör: Lerums kommun
Webb: vastsverige.com/lerum/elkollo

ELKOLLO
Tisdag–torsdag, 2–4 juli, 09.00-15.00
Anmälan krävs för Elkollo, begränsat antal platser.
» Länk till anmälan

CONSOLIDATE
Fredag–lördag, 5–6 juli, 11.00-22.00
Ingen anmälan.

Elkollo Lerum
Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content