Lärling och digitalisering

Att arbeta i byggsektorn innebär ett livslångt lärande. När du tar emot en lärling för du din kunskap vidare, samtidigt som lärlingen bidrar med kunskap i digitala verktyg. Därför är det viktigt att undervisningen ger eleverna kunskap i digitala metoder som de kan glänsa med när de lämnar skolan.

lärling digitalisering

Det livslånga lärandet och hur alla generationen bidrar till utveckling och samarbete tas upp i en bra reklamfilm från byggvaruhuset XL-Bygg. I filmen får vi möta en snickarlärling som berättar om sitt lärande, ny teknik och samarbetet på arbetsplatsen.

Lärling och digitalisering

“När jag började som lärling så tyckte jag att jag redan var en bra snickare, men jag lär mig nya saker varje dag.”, berättar lärlingen i filmen från XL-Bygg. “Byggbranschen den förändras ju också, precis som allt annat. Det kommer digitala tjänster och ny teknologi, och där kanske jag har lite bättre koll än mina äldre kollegor. Och jag måste erkänna att det är lite kul eftersom då får ju jag chansen att lära dem grejer ibland.”

Filmen tar upp en viktig poäng och det är den digitala utvecklingen. Under en tid har vi på ECY fört fram vikten av att skolor för in digitala verktyg och metoder i undervisningen. Det är viktigt att de elever som lämnar skolar har fräsch kunskap om de verktyg som används i branschen. Att den kunskapen också ger den nyutbildade elektrikern en möjlighet att få lära erfarna elektriker bidrar till en positiv känsla och ökat samarbete.

De ungdomar som idag börjar gymnasiet är uppvuxna i den digitala världen. Det är viktigt att vi inte "av-digitaliserar" dem under gymnasietiden. De måste vara förberedda för ett modernt och digitalt yrkesliv.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content