Mastersprogram för yrkeslärare

Ett mastersprogram i pedagogik för yrkeslärare startar hösten 2022 på Linköpings universitet. Till största delen kommer programmet genomföras på distans. Masterprogrammet är ett samarbete med universiteten i Karlstad och Göteborg.

mastersprogram yrkeslärare

Det har inte tidigare funnits ett masterprogram i pedagogisk som vänder sig specifikt till yrkeslärare. Programmet omfattar 120 högskolepoäng och studierna sker på halvfart. Det innebär fyra års studier och utbildningen kommer till största delen att vara på distans.

Stärka yrkesutbildningen

Regeringen har sett ett behov av att stärka yrkesutbildningen inom gymnasieskolan och den kommunala vuxenutbildningen. Ett led i den satsningen är det nya masterprogrammet i pedagogik för yrkeslärare.  

Linköpings universitet har klart med att anta studenter till höstterminen 2022, 2023 och 2024.

En sådan här utbildning har inte funnits tidigare och det finns ett behov för djupare studier kring yrkesutbildning. Det öppnar möjligheter för personer som är verksamma yrkeslärare att förkovra sig och kanske vill läsa vid en forskarutbildning så småningom. Det öppnar även för personer att kunna meritera sig för att arbeta med pedagogiskt ledarskap i yrkesutbildning.

Tre universitet samverkar

Linköping universitet är värduniversitet för programmet, vilket innebär att antagningen och examinationen sker vid Linköpings universitet.

Programmet har 20 platser till höstterminen 2022 och sista dag att söka är den 15:e april 2022.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content