"Samarbete och informationsflöde måste gå hand i hand"

Möt Tove Lindblad, Business Development Manager på Trimble Solutions Sweden AB. Hon är en av talarna som vi har bjudit in till nästa webbinarie i serien Digitalisering för yrkeslärare den 12 oktober då aktuella arbetssätt och programvaror är i fokus.

Vilken är den största fördelen, som du ser det, med att arbeta digitalt i ett byggprojekt?

– De största fördelarna med att arbeta digitalt handlar om samarbete och informationshantering. När alla projektmedlemmar har tillgång till samma information, inklusive ändringar som uppdateras i realtid, då är det enklare att arbeta flexibelt, effektivt och utan fel. Dessutom ger digitala verktyg bättre visualisering av arbetsmoment och slutresultat vilket underlättar både på kontoret och på bygget.

En fråga som seglar upp är fördelarna med digitalisering när det gäller förvaltning av det redan byggda. Hur påverkar det vardagen för yrkesarbetare inom el, VVS och bygg?

– Om jag tolkar frågan utifrån vad vi på Trimble Structures gör, vilket är byggbara modeller, så kan yrkesarbetare nyttja din digitala information till sina arbetsmoment. Att använda modeller ute i fält och på arbetsplatsen genererar ökad förståelse, enklare arbetsberedningar och effektiv kommunikation.

Hur hoppas du att arbetet inom sektorn har förändrats om 10 år, om vi då tagit till oss fördelarna med digitalisering?

– Jag hoppas att man på bred front har insett vinsten med att använda byggbar data och att man ser det som naturligt att nyttja information fullt ut. Samarbete och informationsflöde måste gå hand i hand. 

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content