Hallå där Ajdin Zahirovic!

Serviceelektriker Ajdin Zahirovic har ett brinnande intresse för teknik och att förstå hur saker och ting fungerar. Jobbet som elektriker tycker han är fullt av roliga utmaningar.

Namn: Ajdin Zahirovic

Ålder: 19 år

Bor: Töreboda

Gör: Serviceelektriker hos Provektor

Familj: mamma, pappa, systrar och bröder

Fritid: innebandy och fotboll

Serviceelektriker Ajdin Zahirovic
Variation av arbetsplatser och arbetsuppgifter är roligt

Ajdin Zahirovic jobbar som serviceelektriker hos Provektor. Som serviceelektriker jobbar han på olika arbetsplatser hela tiden och växlar mellan kommunala anläggningar och hemma hos privatpersoner. Det gör att arbetsuppgifterna också är varierande från dag till dag vilket Ajdin tycker är roligt. 

“Jag tycker det är roligare att jobba hos privatpersoner för det ställer högre krav på dig som elektriker. När man går på byggen till exempel så har man en ritning att gå efter men det har man inte hos privatpersoner. Samtidigt är det en utmaning att få det som kunder vill ha det men även att hålla det enligt reglerna”, berättar Ajdin Zahirovic. 

Brinnande intresse för teknik

Ajdin berättar att han har ett brinnande intresse för teknik och att förstå hur saker och ting fungerar. Dessutom gillar han utmaningar. Det var det, och att yrket är fritt som lockade honom att bli elektriker.

“Jag rekommenderar verkligen yrket eftersom jag tycker det är ett roligt och utmanande yrke. Tycker man om utmaningar så är elektrikeryrket perfekt”, säger Ajdin entusiastiskt.

Att Ajdin tycker om sitt yrke går det inte att tvivla på. När han funderar på framtiden berättar han att han tycker om att rita ritningar så kanske kommer han jobba med det i framtiden. En sak är dock klart och det är att han nog kommer fortsätta jobba som elektriker. 

Jag rekommenderar verkligen yrket eftersom jag tycker det är ett roligt och utmanande yrke. Tycker man om utmaningar så är elektrikeryrket perfekt.

Förstaårsmontör som gillar fotboll och innebandy

Ajdin Zahirovic pluggade El- och energiprogrammet på Kavelbrogymnasiet i Skövde. Han gick ut gymnasiet 2021 och eftersom hans gymansieutbildning ingår i ETG College så fick han sitt ECY-certifikat vid examen och kunde direkt börja jobba som förstaårsmontör.

På sin fritid lägger Ajdin mycket tid på fotboll och innebandy som är hans största intressen.

Jobbar mycket med andra yrkesgrupper

På frågan om vad som är mest utmanande med jobbet som serviceelektriker berättar Ajdin att man som elektriker jobbar mycket med andra yrkesgrupper, till exempel rörmokare och snickare. “Att få ihop arbetsmomenten så att det blir bra för alla kan ibland vara lite svårt”, berättar Ajdin.

Josefine Duerlund
Serviceelektriker

Hallå där Josefine Duerlund!

Möt Josefine Duerlund – en inspirerande elektriker som kombinerar sitt yrke med sin passion för fotboll. Läs vidare för att upptäcka hennes resa från att fascineras av elektrikerjobbet under en husrenovering till att yrkesväxla till elektriker.

Elisabeth Nordberg
VD

Hallå där Elisabeth Nordberg!

Elisabeth Nordberg är VD på Provektor, ett företag inom elbranschen med över 150 anställda. Men hur hamnade hon där? Läs historia om att ta chansen när den kommer och att hitta rätt i en oväntad roll.

Yrkeslärare Robin Stattin
Domare

Hallå där Robin Stattin!

Robin Stattin jobbar som yrkeslärare i elteknik. Han har tävlat i Yrkes-VM för elektriker, han är nu domare och leder vårt arbete med landskamper.

Det finns inte fler att visa
Translate »

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!