Hallå där Ajdin Zahirovic!

Serviceelektriker Ajdin Zahirovic har ett brinnande intresse för teknik och att förstå hur saker och ting fungerar. Jobbet som elektriker tycker han är fullt av roliga utmaningar.

Namn: Ajdin Zahirovic

Ålder: 19 år

Bor: Töreboda

Gör: Serviceelektriker hos Provektor

Familj: mamma, pappa, systrar och bröder

Fritid: innebandy och fotboll

Serviceelektriker Ajdin Zahirovic
Variation av arbetsplatser och arbetsuppgifter är roligt

Ajdin Zahirovic jobbar som serviceelektriker hos Provektor. Som serviceelektriker jobbar han på olika arbetsplatser hela tiden och växlar mellan kommunala anläggningar och hemma hos privatpersoner. Det gör att arbetsuppgifterna också är varierande från dag till dag vilket Ajdin tycker är roligt. 

“Jag tycker det är roligare att jobba hos privatpersoner för det ställer högre krav på dig som elektriker. När man går på byggen till exempel så har man en ritning att gå efter men det har man inte hos privatpersoner. Samtidigt är det en utmaning att få det som kunder vill ha det men även att hålla det enligt reglerna”, berättar Ajdin Zahirovic. 

Brinnande intresse för teknik

Ajdin berättar att han har ett brinnande intresse för teknik och att förstå hur saker och ting fungerar. Dessutom gillar han utmaningar. Det var det, och att yrket är fritt som lockade honom att bli elektriker.

“Jag rekommenderar verkligen yrket eftersom jag tycker det är ett roligt och utmanande yrke. Tycker man om utmaningar så är elektrikeryrket perfekt”, säger Ajdin entusiastiskt.

Att Ajdin tycker om sitt yrke går det inte att tvivla på. När han funderar på framtiden berättar han att han tycker om att rita ritningar så kanske kommer han jobba med det i framtiden. En sak är dock klart och det är att han nog kommer fortsätta jobba som elektriker. 

Jag rekommenderar verkligen yrket eftersom jag tycker det är ett roligt och utmanande yrke. Tycker man om utmaningar så är elektrikeryrket perfekt.

Förstaårsmontör som gillar fotboll och innebandy

Ajdin Zahirovic pluggade El- och energiprogrammet på Kavelbrogymnasiet i Skövde. Han gick ut gymnasiet 2021 och eftersom hans gymansieutbildning ingår i ETG College så fick han sitt ECY-certifikat vid examen och kunde direkt börja jobba som förstaårsmontör.

På sin fritid lägger Ajdin mycket tid på fotboll och innebandy som är hans största intressen.

Jobbar mycket med andra yrkesgrupper

På frågan om vad som är mest utmanande med jobbet som serviceelektriker berättar Ajdin att man som elektriker jobbar mycket med andra yrkesgrupper, till exempel rörmokare och snickare. “Att få ihop arbetsmomenten så att det blir bra för alla kan ibland vara lite svårt”, berättar Ajdin.

Porträtt av Ida Kullander
Yrkeslärare

Hallå där Ida Kullander!

Efter nästan två decennier som frilansande redaktör i bokbranschen bytte Ida ensamheten mot gemenskap och handfasta resultat som elektriker. Läs om hennes resa från att korrekturläsa texter till att felsöka maskiner, och sedan vidare till att lära upp nästa generations blivande elektriker.

Porträttbild på Pontus Slättman i Sverige-tröja
Yrkes-SM

Hallå där Pontus Slättman!

Yrkestävlingar har gått som en röd tråd genom karriären för Pontus Slättman. Från att framgångsrikt ha tävlat själv, till att slutligen vara VD för företaget som anordnar Yrkes-SM.

August Kross
Yrkes-SM 2024

Hallå där August Kross!

August Kross, från prao med elektriker till elitnivå i Yrkes-SM. Läs om hans resa och hur en ung elektrikers drömmar tar form

Det finns inte fler att visa
Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content