Studentflak, en möjlighet att visa yrkesstolthet

Vi vill rikta ett stort tack till dig som lärare för din insats med årets avgångselever. Samtidigt behöver vi också be dig om hjälp. Vi ber dig att ta ett sista snack med dina elever om vad de skriver på sin banderoll. 

Studentflak budskap yrkesstolthet

I tre år har du som lärare försett dina elever med vad de behöver veta för att bli en skicklig elektriker. Du har guidat dem till nya kunskaper och erfarenheter. Nu väntar arbetslivet, och där välkomnar vi i branschen – fackförbundet Elektrikerna tillsammans med bransch- och arbetsgivarorganisationen Installatörsföretagen.

Men först ska eleverna få fira att de klarade sin utbildning och är redo att ta sig an världen! Runt om i landet kommer studentflak rulla ut. Vi ber dig att ta ett sista snack med dina elever om vad de skriver på sin banderoll. En banderoll med till exempel ett sexistiskt budskap kan göra mycket skada. Vi behöver din hjälp att förklara vad det innebär för er skola men också för hela branschen.

Vi behöver få fler att söka sig till El- och energiprogrammet, och vi vill att alla ska känna sig välkomna och stanna kvar. Vi vill att alla elever ska gå stolta till sina nya jobb där de bidrar till klimatomställningen.

Tips till text på banderollen
  • Tips 1: Elektriker med spänning i vardagen, snart är det vi som driver bolagen.
  • Tips 2: Kärlek är aldrig fel, här kommer bästa gänget från EL.
  • Tips 3: Lysande framtidsutsikt för vår del, inget funkar utan el
Din insats betyder mycket!

Det du som lärare säger och gör betyder mycket för oss. Tack för att du tar ett sista snack om vikten av att visa varandra respekt, nu och i framtiden.

Glad student!

Hälsningar från oss på ECY med Elektrikerna och Installatörsföretagen i samverkan

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content