Tre finalister går vidare till Yrkes-SM i yrket installationselektriker

Lördagen den 20 november avgjordes uttagningstävlingen i Katrineholm till Yrkes-SM i yrket installationselektriker. Tolv skickliga elever från El-och energiprogrammet över hela landet deltog i tävlingen. Tre av de tävlande gick vidare från uttagningstävlingen och kommer att konkurrera om titeln Sveriges bästa elektriker i Yrkes-SM 2022! 

Under en i förväg fastställd tid genomförde tävlingsdeltagarna en utanpåliggande installation utifrån en ritning som de presenterades för vid tävlingens start.

Bedömare var elektrikerna Johan Ledin, som representerade Sverige under Yrkes-VM 2015 i São Paulo, och Robin Stattin som representerade Sverige under Yrkes-VM 2017 i Abu Dhabi.

ECY gratulerar finalisterna (från vänster i bild) William Gunnarsson från Peder Skrivares gymnasieskola i Varberg samt David Nilsson och Joar Rask Karlsson från ETG College Nyköping. De tre kommer att konkurrera om titeln Sveriges bästa elektriker i Yrkes-SM som äger rum i Växjö den 10-12 maj 2022.

Tack till alla som deltog i uttagningstävlingen till Yrkes-SM för era fantastiska insatser!

Om Yrkes-SM

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset för och rekryteringen till yrkesutbildningar. Genom ett stort och innehållsrikt tävlings-och uppvisningsarrangemang får hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar mäta sina krafter mot varandra. Läs mer om Yrkes-SM här.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content