Utforska ny kunskap och inspiration med Elektrikerpodden

I en alltmer digitaliserad värld där elevernas uppmärksamhet lätt splittras, står lärare inför utmaningen att göra undervisningen både intressant och relevant. Ett tips från oss är att integrera Elektrikerpodden i undervisningen genom att använda praktiska exempel och relevanta diskussioner från deras podcast och YouTube-kanal för att inspirera och engagera eleverna.

Elektrikerpodden

I en tid där det kan vara svårt att fånga elevernas uppmärksamhet och digitala medier dominerar, står lärare inför utmaningen att hålla undervisningen engagerande och relevant. Ett nytt grepp att prova är Elektrikerpodden – en podcast och YouTube-kanal fylld med värdefullt innehåll för el- och energiprogrammet. Denna resurs erbjuder insikter och kunskap som kan berika undervisningen och inspirera både lärare och elever.

Så kan du använda Elektrikerpodden i undervisningen
1. Inspirerande lektionsidéer

Elektrikerpodden erbjuder djupgående diskussioner om olika ämnen inom branschen. Genom att söka på “TEKNIK” i poddens arkiv hittar du avsnitt som kan inspirera till nya och intressanta lektionsupplägg. Dessa avsnitt ger både svar och insikter som kan hjälpa eleverna att förstå och tillämpa tekniska koncept i verkliga situationer.

2. Praktiska tillämpningar

Kombinera poddavsnitten med YouTube-klipp för att visa praktiska exempel på teoretiska koncept. Experter inom branschen delar med sig av sina erfarenheter och tips, vilket gör det lättare för eleverna att se hur de kan tillämpa det de lär sig i klassrummet i verkliga arbetsmiljöer.

3. Gästföreläsningar och framtidsutsikter

Många avsnitt av Elektrikerpodden innehåller intervjuer med branschexperter och yrkesverksamma som delar sina erfarenheter. Dessa avsnitt kan du använda som utgångspunkt för klassrumsdiskussioner om olika karriärvägar inom elektrikerbranschen. Att lyssna på dessa gäster kan ge eleverna en bättre förståelse för yrkets framtid och möjligheter.

Elektrikerpodden på Yrkes-SM

Under Yrkes-SM 2024 var Elektrikerpodden på plats i vår monter och intervjuade både besökare och lokala företag. Detta blev snabbt ett populärt inslag, där många såg fram emot att träffa Billy och Peter. Deras närvaro skapade stor entusiasm och nyfikenhet.

I ett av avsnitten från Yrkes-SM intervjuar de ungdomar och ställer engagerande frågor som “Vilken färg har el?”. Vilken färg tror du att ungdomarna sade?

Inspiration till lärande i skolan

Elektrikerpodden strävar efter att bidra med roligt och inspirerande innehåll till undervisningen och vill hjälpa lärare att skapa en engagerande lärandemiljö. I samarbete med oss på ECY bjuder de in yrkeslärare att komma med idéer på innehåll som kan användas i undervisningen. Förslag kan lämnas via deras hemsida eller till ECY på support@ecy.com.

Att hålla sig uppdaterad om den senaste tekniken är en utmaning för oss alla. Som lärare är det avgörande att förmedla aktuell kunskap till eleverna så att de är väl förberedda för arbetsmarknaden när de tar examen. Vi tror att Elektrikerpoddens engagemang och breda innehåll kan vara en värdefull resurs för yrkeslärare i deras undervisning. Vårt samarbete med Elektrikerpodden ger också möjlighet för både oss och er som yrkeslärare att bidra med idéer om vad som kan vara till hjälp.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content