Uttagning till Yrkes-SM 2024

Är du eller känner du någon som är redo att ta steget in i en spännande och konkurrenskraftig värld av yrkeskunskap? ECY presenterar nu uttagningstävlingen till Yrkes-SM 2024 för installationselektriker. Detta är en unik möjlighet att mäta sina färdigheter mot Sveriges bästa och kanske till och med få representera Sverige på den internationella arenan.

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar. Det är en arena där hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar tävlar och mäter sina krafter mot varandra inom ett 50-tal yrken. För att få en bättre uppfattning om hur tävlingen går till, ta en titt på Yrkes-SM 2022.

Vem kan delta?

Om du är född mellan åren 2003-2006 (ska ha fyllt 18 år när Yrkes-SM drar igång den 22 april 2024) och går på, eller har tagit examen från, el- och energiprogrammet med inriktning Elteknik, då är det dig vi söker!

När var och hur

Uttagningen kommer vara den 25 november 2023 i Nyköping.

Jag vet vad jag är kapabel till och presterar jag bra så har jag nog chans att vinna. Jag tycker det ska bli jättekul att åka iväg och bara få chansen att vara med – att man är en av de tre som är kvar. Och vinner man så går man vidare till VM. Man blir ju taggad av det! Man har ju liksom något att vinna på det, det är ju inte som att vinna en klubba utan man har något stort att vinna på det.

Varför delta?
Tävla på den internationella arena

Om du vinner Yrkes-SM, bör du vara inställd på att ta steget ut i världen. WorldSkills, även känd som Yrkes-VM, är inte mindre än en global arena där över 1 200 av världens mest talangfulla unga yrkesverksamma från cirka 70 länder tävlar i över 50 olika yrkesgrenar.

Att tävla på denna nivå kräver engagemang och dedikation. Förvänta dig att lägga ner tid på träning – antingen på din fritid eller, om din arbetsgivare är med på noterna, under arbetstid. Som vinnare får du en personlig coach som hjälper dig att finslipa dina färdigheter och lära dig att hantera stress.

Hur nominerar jag till tävlingen?

Läs mer om uttagningen och hur du nominerar. Sista dag att nominera är den 2 oktober 2023.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content