WAGO Sverige sponsrar kompetens­utveckling för lärare

WAGO Sverige ser ett värde i att vara med i utbildningen av kommande generations elektriker. Dessutom tror de att eleverna uppskattar deras innovativa produkter. Därför går de in som Stjärnsponsor till Yrkeslärar­konferensen.

Wago stjärnsponsor
WAGO sponsor till Yrkeslärar­­­konferensen

WAGO Sverige är Stjärnsponsor till årets Yrkeslärarkonferens. Det betyder att de finansiellt bidrar till konferensen i syfte att kunna sänka deltagaravgiften för skolornas deltagande.

– Vi tror att vårt värde är att vara delaktiga i lärandet, alltså i rummet där vår nästa generations elektriker utbildas, är en jättebra matchning, säger Urban Wase, VD på WAGO Sverige. Då får de lära sig våra produkter vilket är jättebra och jag tror det uppskattas av eleverna också eftersom produkterna är så innovativa.

Fjädrar i alla produkter

Det var tidigt femtiotal när två tyska ingenjörer kom på att en elektrisk ledare inte ska skruvas fast utan den ska klämmas fast med en fjäder. Det tog dem många år att jobba fram en kommersiellt gångbar produkt. Idag finns WAGO globalt med en gigantisk flora av tekniska lösningar och de små fjädrarna finns i samtliga produkter. De är marknadsledande med toppklämmor och anslutningsklämmor.

– En av våra produkter, anslutningsklämmorna med öppningsbar arm, är känd av elektriker världen över. Elektrikerna säger bara att de installerar en wago. Internt brukar vi skämta med att vi nästan inte behöver visitkort vi kan bara lämna ett produktprov på den produkten, säger Urban med ett leende.

Fjädrarna i produkterna är lätta att jobba med. Dessutom blir det inget spill vilket gör produkterna miljövänligare än att skruva fast ledarna som då måste skalas.

Bidrar till energieffektivisering

Idag är energieffektivisering en het fråga. WAGO har nyligen lanserat en produkt för effektiv energihantering. Produkten ligger helt i linje med deras strategi att tänka hållbarhet och skapa CO2-neutrala produkter. WAGO energihantering mäter energi och kan analysera energiåtgången och behovet samt om vissa krav är uppfyllda och godkända för debitering. Till exempel kan det vara en bostadsrättsförening eller ett företag som vill ta betalt för sin elbilsladdning.

– Vår produkt för energihantering löser många funktioner i samma enhet. Det innebär att våra kunder till exempel behöver ha färre produkter i lager. De kan ha samma produkt, en universellt inställbar funktion som pratar med de kommunikationsgränssnitt som marknaden använder, berättar Urban.

Fastigheten Grow

Ett projekt som WAGO Sverige är stolta att ha bidragit till är Grow i Solna Business Park. Den fastighet där Arbetsförmedlingen har sitt huvudkontor. 

Där har WAGO stått för den tekniska lösningen till belysningsystemet. Ett styrsystem som ger en modern energibesparande och funktionell lösning.

Startpaket och stöd till skolor

Att jobba tillsammans med skolorna ser WAGO som en strategiskt viktig fråga. De har därför tagit fram startpaket och stöd till skolor.

WAGO Sverige kommer vara utställare under Yrkeslärarkonferensen. Kom förbi deras monter och lär dig mer om deras hållbara och innovativa produkter.

Yrkeslärar­konferensen

Årets viktigaste konferens för de som jobbar med elutbildning på gymnasiet eller inom vuxenutbildning. Konferensen arrangeras av ECY och ETG College, elteknikbranschens utbildningskoncept för gymnasiet och vuxenutbildning.

I år går konferensen av stapeln den 1-2 november 2022 på Skogshem & Wijk, Lidingö.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content