Yrkes-SM Elektriker 2022

William är Sveriges Bästa Elektriker

Det blev William Gunnarsson som tog hem vinsten i Yrkes-SM Elektriker!

Yrkes-SM avgjordes den 10 till 12 maj 2022 i Växjö. Eventet arrangeras vartannat år av World Skills Sweden. Under årets yrkes-SM tävlades det i 3 olika yrken och det var publikrekord med mer än 20 000 besökare. Ett häftigt event som handlar om att synliggöra och lyfta yrkesutbildningar.

William vinner Yrkes-SM elektriker

Årets vinnare i Yrkes-SM elektriker och den som nu kan kalla sig Sveriges Bästa Elektriker 2022 är William Gunnarsson.

William läste till elektriker på El- och energiprogrammet på Peder Skrivaress skola i Varberg. Han tog studenten våren 2021 och har sedan dess jobbat som elektriker hos Elektra

Vi säger GRATTIS till segern och önskar William all lycka till i framtiden! 

Det viktigaste är att ha roligt på jobbet, det är den principen jag gått efter och det har jag nu och jag trivs jättebra. Då mår man bra, så det skull jag rekommendera till alla. Gör det du tycker är kul och med folket du trivs med.

William Gunnarsson

Namn: William Gunnarsson

Ålder: 20 år

Gör: Installationselektriker hos Elektra

Bor: utanför Varberg

Familj: Föräldrar och två syskon

Fritid: Boxning, bygga och fixa på huset

Finalisterna i Yrkes-SM elektriker

Det var tre jätteduktiga finalister som tävlande i Yrkes-SM elektriker. Ända in i sista stund var det jämt mellan dem. 

Vi önskar dem alla stort lycka till i framtiden och tackar för kanoninsatser under Yrkes-SM! 

Sändningar från Yrkes-SM elektriker 2022

Under Yrkes-SM sände vi live vid flera tillfällen. Sändningarna gjorde vi med 360-kamera som innebär att man själv kan panorera till den vy man vill se. Den funkar dock bara när man använder YouTubes egna kanaler. 

Sponsorer

Vi vill rikta ett stort tack till våra sponsorer som bidragit med material till tävlingsmomenten och priser till finalisterna.

Bli elektriker

Ett  yrke med 1 000 möjligheter!

Föreställ dig vad som händer när strömmen slutar fungera, när telenäten brister eller när uppkopplingen försvinner. Det är mycket i samhället – både nödvändigheter och bekvämligheter – som fungerar tack vare elteknik. Det är bland annat därför som det finns så oändligt många yrkesvägar och möjligheter i elteknikbranschen.

Hallå där...! ECY möter elektriker
Sanna sitter i sin bil
Yrkesväxla

Hallå där Sanna Immonen!

Efter att ha jobbat nätter och helger som bartender och servitris insåg Sanna Immonen att hon behövde en förändring inför framtiden med småbarn. Bonuspappans arbete som bilelektriker fungerade som inspiration, men den egna estetiska utbildningen på gymnasiet kom också till användning i det nya yrket.

Porträtt av Ida Kullander
Yrkeslärare

Hallå där Ida Kullander!

Efter nästan två decennier som frilansande redaktör i bokbranschen bytte Ida ensamheten mot gemenskap och handfasta resultat som elektriker. Läs om hennes resa från att korrekturläsa texter till att felsöka maskiner, och sedan vidare till att lära upp nästa generations blivande elektriker.

Porträttbild på Pontus Slättman i Sverige-tröja
Yrkes-SM

Hallå där Pontus Slättman!

Yrkestävlingar har gått som en röd tråd genom karriären för Pontus Slättman. Från att framgångsrikt ha tävlat själv, till att slutligen vara VD för företaget som anordnar Yrkes-SM.

Läs mer om Yrke-SM

Yrkes-SM arrangeras vartannat år. I år tävlar 33 olika yrken. Vinnaren i respektive yrke har möjlighet att få vara med i yrkeslandslaget och tävla i Yrkes-VM. 

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content