Yrkes-SM Elektriker 2022

William är Sveriges Bästa Elektriker

Det blev William Gunnarsson som tog hem vinsten i Yrkes-SM Elektriker!

Yrkes-SM avgjordes den 10 till 12 maj 2022 i Växjö. Eventet arrangeras vartannat år av World Skills Sweden. Under årets yrkes-SM tävlades det i 3 olika yrken och det var publikrekord med mer än 20 000 besökare. Ett häftigt event som handlar om att synliggöra och lyfta yrkesutbildningar.

William vinner Yrkes-SM elektriker

Årets vinnare i Yrkes-SM elektriker och den som nu kan kalla sig Sveriges Bästa Elektriker 2022 är William Gunnarsson.

William läste till elektriker på El- och energiprogrammet på Peder Skrivaress skola i Varberg. Han tog studenten våren 2021 och har sedan dess jobbat som elektriker hos Elektra

Vi säger GRATTIS till segern och önskar William all lycka till i framtiden! 

Det viktigaste är att ha roligt på jobbet, det är den principen jag gått efter och det har jag nu och jag trivs jättebra. Då mår man bra, så det skull jag rekommendera till alla. Gör det du tycker är kul och med folket du trivs med.

William Gunnarsson

Namn: William Gunnarsson

Ålder: 20 år

Gör: Installationselektriker hos Elektra

Bor: utanför Varberg

Familj: Föräldrar och två syskon

Fritid: Boxning, bygga och fixa på huset

Finalisterna i Yrkes-SM elektriker

Det var tre jätteduktiga finalister som tävlande i Yrkes-SM elektriker. Ända in i sista stund var det jämt mellan dem. 

Vi önskar dem alla stort lycka till i framtiden och tackar för kanoninsatser under Yrkes-SM! 

Sändningar från Yrkes-SM elektriker 2022

Under Yrkes-SM sände vi live vid flera tillfällen. Sändningarna gjorde vi med 360-kamera som innebär att man själv kan panorera till den vy man vill se. Den funkar dock bara när man använder YouTubes egna kanaler. 

Sponsorer

Vi vill rikta ett stort tack till våra sponsorer som bidragit med material till tävlingsmomenten och priser till finalisterna.

Bli elektriker

Ett  yrke med 1 000 möjligheter!

Föreställ dig vad som händer när strömmen slutar fungera, när telenäten brister eller när uppkopplingen försvinner. Det är mycket i samhället – både nödvändigheter och bekvämligheter – som fungerar tack vare elteknik. Det är bland annat därför som det finns så oändligt många yrkesvägar och möjligheter i elteknikbranschen.

Hallå där...! ECY möter elektriker
Yrkes-SM 2022

Hallå där David Nilsson!

David Nilsson är en av tre finalister som ska tävla om titeln Sveriges Bästa Elektriker 2022. Varför valde han att utbilda sig till elektriker, vad tycker han om att jobba som elektriker och hur förbereder han sig inför Yrkes-SM i maj 2022?

Joar Rask Yrkes-SM inför
Yrkes-SM 2022

Hallå där Joar Rask!

Joar Rask är en av tre finalister som ska tävla om titeln Sveriges Bästa Elektriker 2022. Varför valde han att utbilda sig till elektriker, vad tycker han om att plugg på El- och energiprogrammet och hur förbereder han sig inför Yrkes-SM i maj 2022?

Serviceelektriker Ajdin Zahirovic
Serviceelektriker

Hallå där Ajdin Zahirovic!

Serviceelektriker Ajdin Zahirovic har ett brinnande intresse för teknik och att förstå hur saker och ting fungerar. Jobbet som elektriker tycker han är fullt av roliga utmaningar.

Läs mer om Yrke-SM

Yrkes-SM arrangeras vartannat år. I år tävlar 33 olika yrken. Vinnaren i respektive yrke har möjlighet att få vara med i yrkeslandslaget och tävla i Yrkes-VM. 

Translate »

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!