Yrkeslärar­konferensen – anmälan har öppnat

Yrkeslärarkonferensen är årets viktigaste konferens för alla som jobbar med elutbildning på gymnasiet eller inom vuxenutbildning – lärare, skolledare och studie- och yrkesvägledare. Och, äntligen ska vi få ses fysiskt! Ämnen på årets konferens är elsäkerhet, attraktivitet, ledarskap och modernt lärande. Bland annat får du möta elsäkerhetsexperten Cecilia Axelsson och prisbelönte föreläsaren Erik Fernholm.

yrkeslärarkonferensen

Senast vi sågs var 2019. Som vi längtar efter att få träffa alla lärare igen på Yrkeslärarkonferensen! Eftersom vi tror att många med oss har ett uppdämt behov av diskussioner, samtal och nätverkande så har vi utformat årets program just i den andan.

I två dagar kommer vi intervjua intressanta personer, samtala i paneler för att lyfta flera perspektiv och ha många workshops för utbyte av tankar och erfarenheter. Det kommer också finnas tid för nätverkande och besök hos utställare.

Yrkeslärarkonferensen är den 1-2 november 2002. Vi kommer hålla till på Skogshem & Wijk som 2020 vann priset “Årets mötesrum”. Konferens­anläggningen är vackert belägen på Lidingö. Här bor alla i enkelrum för god sömn och respekt för att vi nyligen levt i en pandemi.

Yrkeslärarkonferensen är ett samarrangemang med ETG College.

Yrkeslärar­konferensens innehåll
Elsäkerhet – inget ämne eller kurs!?

Elsäkerhet är ett ämne som är centralt i vår och skolornas verksamhet. Det är därför ett självklart ämne på Yrkeslärar­konferensen. I år har vi bjudit in elsäkerhets­experten Cecilia Axelsson från Installatörsföretagen för att få hennes syn på elsäkerhet ur ett pedagogiskt perspektiv.

I anslutning kommer Linda Mildner från Skolverket och berättar om Ämnesbetyg­s­utredningen. Bakgrunden till utredningen presenteras och vad förslaget med ämnesbetyg innebär. Hon kommer att beskriva hur beslutsprocessen går till och var man befinner sig i nuläget.

Det kommer också vara panelsamtal där vi diskuterar hur elsäkerhet kan genomsyra alla ämnen samt en workshop där alla deltagare får dela erfarenheter med varandra om detta.

Hur möter du eleverna?

Hur vi bemöter elever, och varandra, för att skapa en lärande och trivsam miljö kommer vi också prata om. Här kommer vi intervjua Johanna Köpsén som är Fil.dr. i pedagogik vid Linköpings universitet, med ett särskilt intresse för yrkesutbildning. 

I panelen här kommer vi få möta rektor, lärare och arbetsgivare som utifrån sin vardag samtalar kring ämnet.

Ditt ledarskap spelar roll!

Ämnet ledarskap knyter an till bemötandet men här har vi extra fokus på ledarskapet som rektor, medarbetare och lärare har. Vad är det som bidrar till en bra arbetsmiljö som för alla upplevs inkluderande och motiverar till engagemang och lärande?

Ämnet kommer diskuteras både på scen och i workshops där vi bland annat kommer att prata om vilka förväntningar vi har på varandra, och hur vi skapar ett bra arbetslag.

Vad gör en skola attraktiv?

Varför är det högt söktryck till vissa skolor men inte till andra? Vad är en bra skola? Vad har du märkt påverkar attraktionen? Det är frågor som vi kommer att diskutera både på scen och i workshops.

Inspirations­föreläsningar

I år har vi bjudit in två inspirations­föreläsare,

Erik Fernholm är en uppskattad och prisbelönt föreläsare som pratar om hur man ökar välmåendet för lärare och elever. Erik utgår från forskningen från Positiv Psykologi och Kognitiv Neurovetenskap när han ger konkreta verktyg för hur man främjar välmående och studieresultat hos elever.

Bella Funck föreläser om hur teknik, pedagogik och ny forskning förändrar hur och vad vi lär oss. Hon kommer prata om modernisering av förhållningssätt och metoder för lärande – för att konstant utvecklas som individer och organisation för att nå uppsatta mål.

Årets program är gediget och har ett innehåll som jag tror bidrar till både lärande och inspiration. Vi ser fram emot att träffa alla lärare, rektorer och SYV:are. Vår förhoppning är att alla reser hem från konferensen fyllda med energi och lärdomar som man kan nyttja i sitt arbete på skolan.

Utställare

Det kommer finns utställare på plats och gott om tid för er att besöka dem. Vi bjuder in allt från läromedelsförfattare till teknikleverantörer.

Nätverkande, god mat och underhållning

En viktig del av Yrkeslärar­konferensen är nätverkandet som det kommer finnas gott om tid för. Vi kommer också äta en trerättersmiddag och få magisk underhållning.

Det här vill du inte missa! VÄLKOMMEN!

Antalet platser är begränsat till 200 stycken så tveka inte, boka din plats idag.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!







Skip to content