Vidare­utbildning elektriker

En utbildad elektriker är attraktiv på arbetsmarknaden. För den intresserade finns flera olika typer av vidareutbildning.

Behörighetsutbildning

De elektriker som har ansvaret för elektriska anläggningar måste godkännas av Elsäkerhetsverket med så kallad A eller B Auktorisation.

Yrkeshögskola

På yrkeshögskolan finns det vidarutbildningar för elektriker. Till exempel till projektledare och kalkylator.

Vilka utbildningar som finns och på vilka orter varierar från år till år. Det lättaste sättet att hitta aktuella utbildningar på yrkeshögskolan är på webbsidan yhmyndigheten.se.

Fortbildningskurser

Det finns en mängd kurser att läsa som vidareutbildning för elektriker. Många kurser går att läsa på distans och deltid.

På utbildningsföretaget INSU kan du finna ett stort utbud av kurser. Både sådana som din arbetsgivare kan anmäla dig till och sådana som du själva kan bekosta. Du hittar aktuellt kursutbud på deras webbsida insu.se.

Högskola & universitet

Efter yrkesutbildning till elektriker kan det för vissa vara aktuellt att läsa vidare på högskola eller universitet. Exempelvis till ingenjör.

Utbildningarna inom eltekniska ämnen på högskola och universitet varierar från år till år. Det lättaste sättet för att finna aktuella utbildningar är att läsa på sidan studera.nu.

Behörighets­utbildning

De elektriker som har ansvaret för elektriska anläggningar måste godkännas av Elsäkerhetsverket med så kallad A- eller B-auktorisation.

Information om kraven för de olika auktorisationerna kan du läsa på Elsäkerhetsverkets webbsida:

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content