Bidrar till kompetensförsörjningen

Elkollo tänder barns intresse för el

Elkollo gjorde succé vid vår pilot 2022!

Att lära sig om teknik och elteknik är en demokratisk rättighet. Teknikutvecklingen är en del av vår gemensamma samhällsutveckling och kunskap behövs för att kunna var med och påverka.

Förutom det här med demokratiska rättigheter är det också så att elteknikbranschen efterfrågar mer och fler som kan vara med i att skapa framtidens energilösningar.

Arrangera ett elkollo

Ett Elkollo är ett bra tillfälle att skapa samarbete mellan kommun, skola och näringsliv. Det arrangeras med fördel genom samarbete mellan både kommunala förvaltningar och lokala företag på platsen.

En gymnasieskola som erbjuder el- och energiprogrammet i kommunen är en naturlig plats att utgå ifrån. Där finns både anpassade lokaler och enklare verktyg.

Elever som läser på el- och energiprogram kan med fördel arbeta som ledare på elkollot. Eleverna bidrar med sin kunskap och fungerar som förebilder för de yngre barnen.

Lokala företag får gärna vara med och bidra studiebesök eller material.

Handledning och övningar

Det ska vara enkelt att arrangera elkollo. Vi har därför satt ihop ett material som tar er från A till Ö.

Kostnadsfri tillgång till handledning och övningar

I vår “kokbok” för att arrangera elkollo finns allt från förslag på upplägg med tidsplaner, till materiallistor och en mängd övningar. Allt är klart för att ni ska kunna påbörja er planering och ha övningar att sätta i händerna på barnen.

Vill du få tillgång till det kostnadsfria materialet? Mejla oss på elkollo@ecy.com eller skicka ett meddelande via knappen nedan.

Tänder barns intresset för el

Vår pilot av Elkollo som vi sommaren 2022 arrangerade med ETG Nyköping blev en succé! Hälften av barnen i åldern 9-12 år sade de vill plugga på el- och energiprogrammet när de ska välja gymnasiet. Föräldrarna var också nöjda med barn som kom hem fyllda av energi och berättade om allt de gjort på elkollot.

Translate »

Kontakta oss

Skicka ett meddelande till oss för mer information om Elkollo och tillgång till handledningen och övningar.

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content