Handledare APL

En allt viktigare del i utbildningen av elektriker är den företagsförlagda delen av utbildningen – APL. Under APL får eleven testa de moment som skolan tagit upp. Det gör eleven tillsammans med en handledare.

För medarbetare som jobbat en tid som elektriker kan rollen som handledare APL vara mycket givande. Helt enkelt ett sätt att utveckla sig i sin yrkesroll som elektriker.

För att få en så bra kontakt som möjligt mellan skolan och företaget behöver både företagets ledning medarbetare förstår hur skolan arbetar och vad eleverna får lära sig där.

Skolan å sin sida måste förstå hur ni arbetar och vilka krav ni ställer. Genom att gå en handledarutbildning ökar förutsättningarna för förståelsen mellan er som är inblandade i APL.

Skolverkets handledarutbildning

Skolverket har en webbaserad handledarutbildning. Handledarutbildningen ger förståelse för hur elevens APL fungerar och förväntningarna av arbetsplatsen och av skolan. Den ger också kompetens för att introducera nyanställda. >> Läs mer på Skolverkets webbplats

APL-handbok

Vi har tagit fram en handbok för dig som ska handla en elev under APL. En handbok som kan vara stöd i kvalitetssäkring av de processer som rör APL.

Handboken tar upp det mesta som du behöver veta om tiden inför APL, under och efter APL-tiden. Bland annat behandlas rollen som handledare APL, hur ni kan stimulera och stärka elevens självförtroende, introduktion på arbetsplatsen och bedömning av elevens insats.

Skapa snabblänk i telefonen

Skapa en ikon i din smarttelefon som länkar direkt till APL-handboken. Då har du alltid enkel och snabb tillgång till handboken.

iPhone och iPad.

Öppna flipbooken med Safari, trycka på dela-knappen och klicka på “Lägg till på hemskärmen”. 

Android

Öppna flipbooken i Google Chrome eller Firefox, tryck på menyn-knappen i webbläsaren och klicka på “Lägg till på hemskärmen”.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content