Digitalisering för yrkeslärare

Vilka digitala metoder jobbar företagen med idag? Vad betyder de nya begreppen i praktiken? Vilka verktyg behöver jag ha koll på? Och framför allt, vad ska jag förbereda mina elever på inför klivet ut i arbetslivet?

Känner du igen dig i frågorna? Då är det läge att du bokar in Digitalt samhällsbyggande för yrkeslärare, en serie med fyra digitala seminarier. Det är avgiftsfritt att delta och du anmäler dig till de tillfällen som du är intresserad av. Om du missat ett webbinarium kan du se det i efterhand på webben.

Deltagandet har varit stort vid de två första webbinarierna som vi hållit under våren. Nästa tillfälle är den 12 oktober.

Om webbinarieserien

Webbinarieserien är ett samarbete mellan Byggbranschens yrkesnämnd (BYN), Elbranschens centrala yrkesnämnd (ECY), VVS-Branschens yrkesnämnd (VVSYN) och BIM Alliance.

Genom mötesserien vill vi synliggöra den digitalisering som pågår i branschen och som berör de yrkesroller som skolorna utbildar till. Genom riktade möten till intresserade yrkeslärare skapas förutsättningar för ett mer utvecklat samarbete mellan branschen och yrkeslärarna.

Se tidigare avsnitt här

Visioner och inspiration – introduktion till digitala metoder

I avsnitt ett får du en introduktion till digitalisering av samhällsbyggandet. Vi lyfter några av de viktigaste och mest aktuella begreppen samt delar med oss av praktiska exempel på digitalisering inom bygg, VVS och el-installationer.

Moderna byggplatser nyttjar digitala metoder 

I avsnitt två får du följa med till  moderna byggplatser som nyttjar digitala metoder. Hör yrkesarbetare inom bygg, VVS och el-installationer berätta om och ge konkreta exempel på hur de nyttjar digitala metoder i sin arbetsvardag.

Translate »