© 2023 | Elbranschens centrala yrkesnämnd. All rights reserved. Personuppgiftspolicy.
Anställningsstöd är en del av arbetsmarknadspolitiken i Sverige. Stöden möjliggör för arbetsgivare att få en ersättning vid anställning av medarbetare. Förutom det så underlättar anställningsstöden för personer som står längre från arbetsmarknaden att få ett arbete.
Det finns idag ett flertal olika anställningsstöd. Samtliga stöden baseras på förhållanden i den enskilde arbetssökandes situation eller bakgrund, till exempel långtidsarbetslöshet, ålder, nyanländ eller funktionshinder.
För att få anställningsstöd att ni är registrerade i Skatteverkets arbetsgivarregister. Ni får varken ha stora betalningsanmärkningar, skatteskulder eller näringsförbud.
Ett villkor är också att ni inte avskedat personal på grund av platsbrist inom de nio senaste månaderna. Dessutom ställs krav på att den som anställs erbjuds lön och förmåner i enlighet med gällande kollektivavtal och att den anställde omfattas av samma försäkringsskydd.
Det är Arbetsförmedlingen som har uppdraget att ge rådgivning, handlägga och besluta om anställningsstöd.
På Arbetsförmedlingens webbsida kan du läsa om olika anställningsstöd du kan söka som arbetsgivare. På deras webbsida kan du också läsa om till exempel ekonomiskt stöd för hjälpmedel på arbetsplatsen och vilken rådgivning du kan få.
Elbranschens centrala yrkesnämnd (ECY) är ett samarbetsorgan mellan Installatörsföretagen (IN) och Svenska Elektrikerförbundet (SEF).
Yrkesnämndens huvuduppgift är att se till att elutbildningarna i Sverige håller den kvalitet som branschen behöver för att kunna anställa kompetenta medarbetare.
© 2023 | Elbranschens centrala yrkesnämnd. All rights reserved. Personuppgiftspolicy.