Aktuellt

Yrkeslärare Robin Stattin

Hallå där Robin Stattin!

Robin Stattin jobbar som yrkeslärare i elteknik. Han har tävlat i Yrkes-VM för elektriker, han är nu domare och leder vårt arbete med landskamper.

Rektor Pontus Viklund

Hallå där Pontus Viklund!

Pontus Viklund jobbar som rektor på ETG Nyköping. Han började sitt yrkesliv som elektriker. Låt dig inspireras av hans intressanta väg genom yrkeslivet.

lärling digitalisering

Ny nationell digitaliserings­strategi

Skolverket gav igår förslag till regeringen om en ny nationell digitaliseringsstrategi. Elteknikbranschen går mot allt mer digitaliserade verktyg och ECY ser vikten av att barn och ungdomar förbereds för det arbetssättet.

Sammanhållen bedömning

Sammantagen bedömning

Nya bestämmelserna för betygsättning började gälla den 1 juli i år. De bestämmelser som många lärare för första gången nu ska tillämpa nu till jul.

Lärarfika

Lärarfika med trendspaning

Den 14 december är det dags för årets sista Lärarfika. Vi kommer ta upp Nationellt Branschprov och vi besöks av Hans Nyblom som gör en trendspaning om energieffektivisering.

Fler tjejer vill bli elektriker

Fler tjejer vill bli elektriker

Intresset hos tjejer att bli elektriker ökar. De senaste tio åren har antalet tjejer som sökt till El- och energiprogrammet ökat med mer än femtio procent, och det är inriktningen elteknik som växer snabbast.

Panel elsäkerhet - vässade kompetensen hos ellärare

Ellärare vässade kompetensen

Lärare och skolledare vässade under två dagar sin kompetens. Dagarna var fyllda med kompetensutveckling inom allt från elsäkerhet till bemötande och neurovetenskap. Dessutom deltog en rad företag på minimässan som låg i direkt anslutning till konferenslokalen.

Bilder från Yrkeslärar­konferensen 2022

Vilken succé! Yrkeslärar­konferensen för alla som jobbar med elutbildning lockade många lärare och skolledare. Se bilder från konferensen – kanske är du med på någon?

Ella Johansson elektriker

Hallå där Ella Johansson!

Ella Johansson jobbar som elektriker, både med service och entreprenad. Hon älskar jobbet som elektriker! Bara fantasin sätter gränser för vad man kan lära sig inom elyrket, säger Ella.

Translate »

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!