Aktuellt

Scen-elektriker Peter Köningsson

Hallå där Peter Köningsson!

Möt Peter Köningsson, en erfaren scen-elektriker som arbetar på Skule Naturscen med stora konserter och evenemang.

Uttagning till Yrkes-SM 2024

Är du eller känner du någon som är redo att ta steget in i en spännande och konkurrenskraftig värld av yrkeskunskap? ECY presenterar nu uttagningstävlingen till Yrkes-SM 2024 för installationselektriker.

Utforska vår BIM-modell – webbinarier hösten 2023

Upptäck BIM-Huset, vårt digitala läromedel för yrkeslärare inom samhällsbyggnad och elteknik. BIM-modellen erbjuder interaktiva övningar och realistiska scenarier som förbereder eleverna för den digitala arbetsplatsen. Tre introducerande webbinarier hösten 2023.

Maja Sundqvist

Hallå där Maja Sundqvist!

Maja Sundqvist ska snart börja tredje året på el-och energiprogrammet i Karlstad. Hon är även influencer på ECY:s TikTok där hon inspirerar andra att få upp ögonen för elteknik.

Per Byrén, filmelektriker på SVT

Hallå där Per Byrén!

Per Byrén är filmelektriker och arbetar med ljussättning på stora svenska TV-produktioner. Pers framgångsrika karriär sträcker sig över fyra decennier, och idag pratar vi om hur han hamnade på SVT och varför han aldrig tröttnar på att vara filmelektriker.

Hampus Åhlander

Hallå där Hampus Åhlander!

Hampus Åhlander har precis tagit studenten och sommarjobbar just nu som automationstekniker på skogsindustriföretaget Metsä Board utanför Örnsköldsvik. Han ser ljust på framtiden och drömmen är att en dag få arbeta på en oljeplattform i Norge.

Yrkesintroduktionsanställning YA

Yrkesintroduktions­anställning (YA)

Yrkesintroduktions­anställning kan du nyttja för att anställa lärlingar och nyexaminerade elever från ETG College. Personen ska vara under 25 år och får inte ha påbörjat sin anställning.

Yrkeslärarutbildningen 2023 - fokus digitalisering och AI i undervisningen

Yrkeslärar­konferensen 2023 om framtidens elutbildning

Dyk in i digitalisering och AI i undervisningen och dess potential att revolutionera elutbildning på gymnasial nivå! Lär dig mer om tekniker som eleverna förväntas lära sig i skolan. Här får du möjlighet att nätverka med kollegor, delta i föreläsningar och workshops.

Translate »

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content