Aktuellt

Josefine Duerlund

Hallå där Josefine Duerlund!

Möt Josefine Duerlund – en inspirerande elektriker som kombinerar sitt yrke med sin passion för fotboll. Läs vidare för att upptäcka hennes resa från att fascineras av elektrikerjobbet under en husrenovering till att yrkesväxla till elektriker.

Hållbarhetsundervisning

Hållbarhets­undervisning

Hållbarhetsundervisning är en viktig del av utbildningen i dagens samhälle. Att lära sig om hållbarhet är inte bara nödvändigt för att ta hand om vår planet, utan också för att förbereda våra elever på att bli ansvarsfulla medborgare och professionella yrkesverksamma.

Elisabeth Nordberg

Hallå där Elisabeth Nordberg!

Elisabeth Nordberg är VD på Provektor, ett företag inom elbranschen med över 150 anställda. Men hur hamnade hon där? Läs historia om att ta chansen när den kommer och att hitta rätt i en oväntad roll.

Emma Elheim om samverkan skola och företag

Samverkan skola och företag

Upptäck hur samverkan skola och företag kan hjälpa ditt företag att hitta och utveckla talangfulla unga människor inom elteknik. Läs om erfarenheterna från Hallabro El och deras samverkan med grund- och gymnasieskolor.

Elkollo

Attrahera barn till elyrken

Vi behöver bli fler elektriker, inte bara idag utan även i framtiden. Genom Elkollo kan vi väcka barns intresse för en framtid som elektriker.

Yrkeslärare Robin Stattin

Hallå där Robin Stattin!

Robin Stattin jobbar som yrkeslärare i elteknik. Han har tävlat i Yrkes-VM för elektriker, han är nu domare och leder vårt arbete med landskamper.

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet återinförs som del av gymnasiets yrkesprogram höstterminen 2023. Om detta pratade Johanna Köpsén, fil.dr. Linköpings universitet vid Vässa Kompetensen.

Rektor Pontus Viklund

Hallå där Pontus Viklund!

Pontus Viklund jobbar som rektor på ETG Nyköping. Han började sitt yrkesliv som elektriker. Låt dig inspireras av hans intressanta väg genom yrkeslivet.

Translate »

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!