BIM i under­visningen

Välkommen till BIM-Huset – ett helt nytt utbildningsverktyg för att främja användningen av Building Information Modeling (BIM) inom utbildning av elektriker.

Vi är stolta över att introducera denna innovativa plattform som syftar till att stödja dig som lärare i undervisningen och förbereda eleverna för sin roll som framtidens elektriker.

BIM-Huset – En interaktiv inlärnings­miljö

I BIM-Huset finns en interaktiv inlärningsmiljö där eleverna kan utforska och tillämpa BIM-tekniken i en praktisk och realistisk kontext.

Genom att simulera verkliga projekt och byggmiljöer ger BIM-Huset eleverna möjlighet att träna på att skapa digitala modeller och visualisera elektriska system i olika byggnadstyper.

Fördelarna med BIM i utbildningen

Genom att integrera BIM i undervisningen för elektriker kan eleverna dra nytta av flera fördelar.

För det första ger BIM-Huset en hands-on upplevelse som främjar en förståelse för elektriska installationer och deras samspel med andra yrkesgrupper. Eleverna kan utforska och identifiera potentiella problem i ritningen och lära sig att optimera systemen för att uppnå bättre prestanda och energieffektivitet.

För det andra ger BIM-Huset eleverna möjlighet att samarbeta och kommunicera med sina klasskamrater och lärare. Genom att arbeta tillsammans i BIM-modellen kan eleverna utveckla sina förmågor att samarbeta, lösa problem och kommunicera effektivt – vilket är avgörande i den moderna arbetsmiljön för elektriker.

BIM-Huset, kostnadsfri vid undervisning

Modellen är kostnadsfri att använda för undervisningsändamål och är dessutom webbaserad. Detta eliminerar behovet av programvaruinstallation eller särskild datorprestanda.

För att komma igång behöver du som lärare registrera dig hos Dalux, företaget som tillhandahåller plattformen. Vi hjälper dig med det! Efter registrering är det enkelt att skapa individuella inloggningsuppgifter för dina elever.

Framtidssäkra er utbildning med BIM-Huset

Som elektrikerelev är det viktigt att vara väl förberedd för den snabbt föränderliga bygg- och teknikbranschen.

Genom att använda BIM-Huset ger du dina elever en konkurrensfördel eftersom de förvärvar de färdigheter och kunskaper som krävs för att vara framgångsrik som elektriker i framtiden.

BIM-modellen är framtagen i samarbete mellan ECY, BYNVVSYN samt Plåt och Ventbyrån

Vill du veta mer om BIM i under­visningen?

Ta steget in i framtiden och upptäck fördelarna med BIM i utbildningen! Kontakta oss för att få mer information om hur du kan integrera BIM-Huset i ditt utbildningsprogram.

Kontakta oss för att skapa konto

Vi hjälper dig som lärare att skapa ett konto hos Dalux. Hör av dig till bim@ecy.com. När din registrerar är klar kan du skapa inloggningsuppgifter till dina elever.

Fördjupnings­kurs i Dalux

Ta din kompetens till nästa nivå med Daluxs specialdesignade fördjupningskurs, en interaktiv utbildningsserie som sträcker sig över tre sessioner. Varje session, ledd av en Amin Ehsani som är en erfaren lärare från Dalux, är dedikerad till att utforska de mer avancerade funktionerna i Dalux, perfekt anpassad för dig som undervisar i BIM, har ett konto i BIM-Huset och som känner dig trygg i att navigera i huset.

Efter avslutad Kurs – Ditt eget BIM-Hus

Som en del av kursen erbjuds du en unik möjlighet att få ett eget BIM-hus, komplett med fulla rättigheter, för dig och dina elever. Detta öppnar upp en värld av möjligheter att använda fråga-svar funktioner, kontrollplaner, och mycket mer, vilket ytterligare berikar din undervisning.

Vem kan delta?

Denna fördjupningskurs är perfekt för dig som redan har grundläggande kunskaper i Dalux, undervisar i BIM och ser fram emot att fördjupa dina kunskaper i BIM-Huset. 

Häng på!

Miss inte chansen att bredda dina kunskaper och föra din undervisning till nya höjder. Anmäl dig till kursen idag!

Kursdatum

Notera att kursen hålls på Teams och är begränsad till 10 deltagare för att säkerställa en kvalitativ upplevelse för alla.

  • 16 april: kl 15:00 – 16:00
  • 23 april: kl 15:00 – 16:00
  • 30 april: kl 10:00 – 11:00

Introduktions­webbinarier till BIM-Huset

För att stödja yrkeslärare i att utnyttja BIM-Huset till fullo, har vi arrangerat en serie webbinarier.

Varje webbinarium ger en djupgående genomgång av BIM-modellen och hur den kan integreras i undervisningen. Det är helt kostnadsfritt att delta.

Du finner samtliga webbinarier på YouTube.

12
oktober

kl. 15:00 – 15:30 | Webinar

Anmälan

21
november

kl. 15:00 – 15:30 | Webinar

Anmälan

Anslut dig till vår exklusiva Facebook-grupp för BIM-Huset!

Är Facebook en del av din vardag? Då har vi den perfekta platsen för dig! Vår Facebook-grupp Övningshuset – Lärare hjälper varandra är skräddarsydd för alla som använder, eller överväger att använda, BIM-Huset i sin undervisning. 

Det är en plattform där du kan ställa frågor, utbyta kunskaper om BIM-modellen, och utforska digitaliseringens möjligheter inom utbildning. I gruppen får du möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter, samt få insikter och tips från andra medlemmar. Anslut dig idag och ta del av en gemenskap som delar ditt intresse för BIM och digital innovation!

BIM-Huset

Kompetens­utveckla dig inom BIM

Årets yrkeslärarkonferens har huvudtema Digitalisering och AI i undervisningen. Möt bland annat Johannes Ris som  i sitt jobb dagligen möter elektriker som arbetar med BIM. Även Patrik Lundqvist, BIM-konsult hos AEC, och som utvecklar BIM-Huset kommer vara med under konferensen.

Yrkeslärarutbildningen 2023 - fokus digitalisering och AI i undervisningen

Yrkeslärar­konferensen 2023 om framtidens elutbildning

Dyk in i digitalisering och AI i undervisningen och dess potential att revolutionera elutbildning på gymnasial nivå! Lär dig mer om tekniker som eleverna förväntas lära sig i skolan. Här får du möjlighet att nätverka med kollegor, delta i föreläsningar och workshops.

Läs mer »
Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content