ECY-CERTIFIKAT

ECY-certifikatet är ett bevis på att du har klarat en teoretisk och praktisk utbildning som branschen godkänt.

ECY certifikat - elektriker

Varför ha certifikat?

Ett ECY-certifikat gör det lätt för dig att visa att du har rätt utbildning för att arbeta som elektriker. Vill du jobba i ett annat nordiskt land efterfrågas ECY-certifikat.

ECY-certifikat eller Auktorisation

Fördelarna med ECY-certifikat är flera men du kan jobba som elektriker utan att ha ett certifikat. En annan form av bevis på din kompetens är Auktorisation från Elsäkerhetsverket. På deras webbsida kan du läsa om vilka krav som ställs på utbildning och praktisk erfarenhet för att kunna auktoriseras som elektriker i Sverige.

Dessutom kan det finns andra former av bevis i andra kollektivavtal inom elteknikbranschen. ECY jobbar bara med kollektivavtalet Installationsavtalet.

ETG Certifikat
Certifikat ETG College

ECY-certifikatet som tilldelas elever som har slutfört sin utbildning vid ETG College, innehåller ETG College logotyp för att verifiera deras utbildningsbakgrund.

Utbildningsprogrammen vid ETG College skiljer sig från traditionella utbildningar eftersom eleverna inte ska genomgå någon lärlingstid. Innehavaren av certifikatet bekräftas ha uppnått de nödvändiga färdigheterna och kunskaperna för att bli anställd som förstaårsmontör inom Installationsavtalet.

Vill du ansöka om ECY-certifikat?

Vi har skapat en guide med ett antal frågor för att du lätt ska hitta till den information som gäller just dig. Om du är behörig att ansöka om ECY-certifikat beror nämligen på din bakgrund och kompetenser. 

Beställ intyg & nytt certifikat

Du kan beställa intyg på att du har ett ECY-certifikat eller om du tappat bort ditt certifikat kan du beställa ett nytt. Enklast beställer du intyget eller nytt certifikat här på webben.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content