Yrkes-SM Installations­elektriker 2024

Robin är Sveriges bästa unga elektriker 2024!

Det blev Robin Senby som tog hem vinsten i Yrkes-SM 2024 i elinstallation!

Yrkes-SM avgjordes den 23 till 25 april 2024 i Karlstad. Eventet arrangeras vartannat år av World Skills Sweden. Under årets Yrkes-SM tävlades det i 32 olika yrken och det var publikrekord med mer än 28 000 besökare. Ett häftigt event som handlar om att synliggöra och lyfta yrkesutbildningar.

Sveriges bästa unga installations­elektriker 2024!

Vem tar hem titeln i Yrkes-SM 2024 och kan kalla sig Sveriges bästa unga elektriker?

Robin läser tredje året till elektriker på el- och energiprogrammet på Peder Skrivaress skola i Varberg. 

Vi säger GRATTIS till segern och önskar Robin all lycka till i framtiden! 

Robin Senby Yrkes-SM 2024

Namn: Robin Senby

Ålder: 19 år

Bor: Rolfstorp

Gör: Läser tredje året el- och energiprogrammet på Peder Skrivares skola i Varberg

Familj: Mamma, pappa och tre yngre syskon

Fritid: Träffa vänner

Att arbeta som elektriker är otroligt givande. Varje projekt är unikt och utmanar mig att tänka kreativt.

Välkommen till vår monter!

Upptäck höjdpunkterna från vår monter genom Fotograf Jeanette Dahlström fantastiska bilder.

Vår monter var en levande scen av aktiviteter där besökarna kunde testa yrkeskläder från Ahlsell och fota sig vårt interaktiva fotobås, utforska en fullt utrustad servicebil från Bravida och koppla av i vår mysiga lounge.

Finalisterna i
Yrkes-SM Installations­elektriker 2024

Träffa de tre stjärnorna som tävlade i Yrkes-SM Installationselektriker 2024 – Arvid, August och Robin. 

Från tävlingen...

Tävlingen gick att följa via våra sociala kanaler. 

I år satsade vi extra mycket på live-streamning via TikTok tillsammans med vår influencer Maja som pluggar sista året på el- och energiprogrammet. Varför fokus på TikTok? Yrkes-SM riktar sig primärt till ungdomar som står inför sina gymnasieval. Vi vill därför vara där ungdomarna är och vi fick ett enormt engagemang! 

Tack till alla som följde oss och hejade på de tävlande!

På plats i vår monter var även Elektrikerpodden som intervjuade besökare och tävlande. Kolla in deras sida för att lyssna! Bland annat har de frågat besökarna vad en elektriker jobbar med och vilken färg el har…

Om Yrkes-SM

Yrkes-SM samlar landets mest talangfulla unga yrkesutövare för att tävla och visa upp sina färdigheter. Tävlingen arrangeras av WorldSkills Sweden.

År 2024 är det dags för Sveriges bästa unga installationselektriker att stå i centrum i Karlstad. Var med och upplev spänningen, innovationen och mästerskapet som definierar framtidens yrkesproffs.

Att tävla i Yrkes-SM är en once-in-a-lifetime-experience! Tävlingen ger dessutom ett stort nätverk både inom och utanför branschen. På plats brukar det finnas många representanter från skolor, näringslivet, politiker och andra nyfikna.

Samarbetspartners

Stort tack till våra samarbetspartners, Ahlsell och Bravida, för ert stöd och engagemang i Yrkes-SM Installationselektriker 2024. Era bidrag hjälper oss att lyfta tävlingen och framhäva yrkesskickligheten hos nästa generations elektriker.

Robin är domare i Yrkes-SM

Robin Stattin, en gång en lysande stjärna i yrkeslandslaget, representerade Sverige som installationselektriker i det prestigefyllda WorldSkills 2017. Den gången var det i den pulserande staden Abu Dhabi som han visade upp sina färdigheter.

Idag har Robin tagit en ny roll som domare i Yrkes-SM, där han bidrar med sin expertis och erfarenhet. Men det slutar inte där; han fungerar även som expert i internationella sammanhang, där han hjälper nästa generation av yrkestalanger att nå sina drömmar.

Bli elektriker

Ett  yrke med 1 000 möjligheter!

Föreställ dig vad som händer när strömmen slutar fungera, när telenäten brister eller när uppkopplingen försvinner. Det är mycket i samhället – både nödvändigheter och bekvämligheter – som fungerar tack vare elteknik. Det är bland annat därför som det finns så oändligt många yrkesvägar och möjligheter i elteknikbranschen.

Hallå där...! ECY möter elektriker
Sanna sitter i sin bil
Yrkesväxla

Hallå där Sanna Immonen!

Efter att ha jobbat nätter och helger som bartender och servitris insåg Sanna Immonen att hon behövde en förändring inför framtiden med småbarn. Bonuspappans arbete som bilelektriker fungerade som inspiration, men den egna estetiska utbildningen på gymnasiet kom också till användning i det nya yrket.

Porträtt av Ida Kullander
Yrkeslärare

Hallå där Ida Kullander!

Efter nästan två decennier som frilansande redaktör i bokbranschen bytte Ida ensamheten mot gemenskap och handfasta resultat som elektriker. Läs om hennes resa från att korrekturläsa texter till att felsöka maskiner, och sedan vidare till att lära upp nästa generations blivande elektriker.

Porträttbild på Pontus Slättman i Sverige-tröja
Yrkes-SM

Hallå där Pontus Slättman!

Yrkestävlingar har gått som en röd tråd genom karriären för Pontus Slättman. Från att framgångsrikt ha tävlat själv, till att slutligen vara VD för företaget som anordnar Yrkes-SM.

Läs mer om Yrke-SM

Yrkes-SM arrangeras vartannat år. I år tävlar 33 olika yrken. Vinnaren i respektive yrke har möjlighet att få vara med i yrkeslandslaget och tävla i både Yrkes-EM och Yrkes-VM. 

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content