Hallå där Arvid Larsson!

Möt Arvid Larsson, som tar sina första steg i vuxenlivet genom en passion för elektricitet. Som deltagare i Yrkes-SM för Installationselektriker, berättar Arvid om sin resa från tidiga experiment med batterier och lampor till att konkurrera bland landets bästa unga elektriker. Denna artikel utforskar hans väg genom utbildning, praktik, och framåt mot drömmar om en framtid där både service och högspänning lockar.

Namn: Arvid Larsson

Ålder: 18 år

Bor: Gnesta

Gör: Läser andra året el- och energiprogrammet på ETG Nyköping

Familj: Mamma, pappa och lillebror

Fritid: Träffa kompisar och flickvännen

Arvid Larsson Yrkes-SM 2024
En passion tänds

Från lekfulla experiment med batterier och lampor till allvarliga ambitioner i elektrikeryrkets värld, har Arvid Larssons resa börjat med nyfikenhet och ett djupt intresse för hur saker fungerar. “Det var nog redan i lågstadiet, med NTA-lådorna, som min fascination för elektricitet började,” minns Arvid. Den enkla glädjen i att få en lampa att lysa ledde honom till en yrkesbana fylld med potential.

Vägen genom utbildningen

Arvid valde el- och energiprogrammet på Elteknikbranschens gymnasium i Nyköping, lockad av möjligheten att dyka djupare in i elektricitetens värld. “Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, men det har varit precis som jag hoppades,” säger Arvid om sin skoltid. Det är inte bara kunskaperna han värderar högt utan även samhörigheten och vänskapen som växer fram i det lilla klassrummet.

Praktik och yrkesmässig utveckling

Under sin APL på Assemblin, får Arvid möjlighet att tillämpa sina kunskaper i verkliga projekt, som att installera eluttag och strömbrytare i stora byggprojekt. Dessa erfarenheter erbjuder inte bara värdefull lärotid utan också insikter i de olika aspekterna av elektrikeryrket. “Det ger en bra variation. Jag får se och lära av olika typer av arbetsuppgifter,” förklarar han.

Mot Yrkes-SM: En oväntad nominering

När Arvid nominerades till Yrkes-SM för Installationselektriker av en av sina lärare, var det med en blandning av överraskning och spänning han tog emot nyheten. “Det var lite otippat att jag gick vidare, så det var ju kul,” säger han med ett leende. Denna möjlighet är inte bara en chans att visa upp sina färdigheter utan också ett steg närmare att förverkliga sina drömmar.

Det var nog redan i lågstadiet, med NTA-lådorna, som min fascination för elektricitet började.

Drömmar om framtiden

Med blicken framåt drömmer Arvid om en framtid där han kan fortsätta att utforska och utveckla sin passion för elektricitet. Han är särskilt intresserad av högspänning och kraftledningar, ett område som lockar med både utmaningar och stora möjligheter. “Jag är lite sugen på högspänning, att jobba med kraftledningar,” delar han entusiastiskt.

Avslutande tankar från Arvid

Som en ung elektriker på väg mot en lysande framtid ser Arvid Yrkes-SM som en plattform för både personlig och professionell tillväxt. “Det är en resa jag bara har börjat, och Yrkes-SM är en spännande del av den,” avslutar han. Med stöd från familj, vänner och mentorer är han redo att ta sig an de utmaningar som väntar och lysa upp vägen för sig själv och andra.

Sanna sitter i sin bil
Yrkesväxla

Hallå där Sanna Immonen!

Efter att ha jobbat nätter och helger som bartender och servitris insåg Sanna Immonen att hon behövde en förändring inför framtiden med småbarn. Bonuspappans arbete som bilelektriker fungerade som inspiration, men den egna estetiska utbildningen på gymnasiet kom också till användning i det nya yrket.

Porträtt av Ida Kullander
Yrkeslärare

Hallå där Ida Kullander!

Efter nästan två decennier som frilansande redaktör i bokbranschen bytte Ida ensamheten mot gemenskap och handfasta resultat som elektriker. Läs om hennes resa från att korrekturläsa texter till att felsöka maskiner, och sedan vidare till att lära upp nästa generations blivande elektriker.

Porträttbild på Pontus Slättman i Sverige-tröja
Yrkes-SM

Hallå där Pontus Slättman!

Yrkestävlingar har gått som en röd tråd genom karriären för Pontus Slättman. Från att framgångsrikt ha tävlat själv, till att slutligen vara VD för företaget som anordnar Yrkes-SM.

August Kross
Yrkes-SM 2024

Hallå där August Kross!

August Kross, från prao med elektriker till elitnivå i Yrkes-SM. Läs om hans resa och hur en ung elektrikers drömmar tar form

Porträttbild på Svante Olsson, Elektroskutt
uppfinnare

Hallå där Svante Olsson!

Svante Olssons jakt på snygga, smidiga lösningar och hans bakgrund som elektriker blev den perfekta kombinationen för en karriär som uppfinnare. Med 3D-printern och fantasin som verktyg har han tagit sig till Draknästet i SVT och har inga tankar på att sakta ner.

Arvid Larsson Yrkes-SM 2024

Hallå där Arvid Larsson!

Arvid Larsson, 18, från Gnesta, utmanar i Yrkes-SM för Installationselektriker. Läs om Arvids resa från skolbänken till nationell tävlan, hans tankar om framtiden, och passionen för elektricitet som driver honom framåt.

Det finns inte fler att visa
Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content