Validering elektriker från EU

Inom EU har vi en gemensam arbetsmarknad. Med relevant yrkesutbildning och arbetslivserfarenhet inom elteknik kan du  vara anställningsbar i Sverige.

För medborgare från OECD-länder som till exempel Australien, Kanada och Storbritannien används ofta samma rutiner som för EU-medborgare.

Validering

Det första steget för veta om du har relevant kunskap och färdighet är att validera dina kompetenser. Det gör du genom att skicka in ett antal handlingar till oss via formuläret längre ner på sidan. 

Alla handlingar ska vara översatta till svenska eller engelska av en auktoriserad översättare.

Resultat av valideringen

När vi bedömt dina kompetenser skickar vi dig ett beslut. Där framgår om du är anställningsbar i Sverige eller om du måste komplettera med kurser eller arbetslivserfarenhet. 

Med beslutet får du också information om vad du måste göra om du vill ansöka om ECY-certifikat

Validering av kompetens som elektriker från EU

Med din ansökan om validering ska du skicka in:

  • Betyg och arbetsintyg. De ska vara översatta till svenska eller engelska av en auktoriserad översättare.

Vänligen samla alla dina dokument i en enda PDF-fil. Om det inte är möjligt, kan du ladda upp flera filer samtidigt. För att göra detta, klicka på knappen “Välj filer”, välj sen alla filer du vill ladda upp på en gång i uppladdningsdialogrutan. Se till att ha alla filer i samma mapp på din dator så att du enkelt kan välja dem alla samtidigt. Kom ihåg att du inte kan välja *välj filer” flera gånger för att lägga till ytterligare filer efteråt.

Observera att filerna måste vara i PDF-, PNG-, eller JPG-format och får inte överstiga 6MB i storlek.

Har du frågor kan du kontakta ECY.

Har du annan bakgrund?

Det finns andra kvalificersgrunder för att ansöka om ECY-certifikat. Du kan använda den här guiden för att finna till den information som bäst passar din bakgrund.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Semesterstängt

Handläggarna för ECY-certifikat är på semester fram till den 10 augusti. Du kan fortfarande skicka in ditt ärende, och när vi återgår till tjänst kommer vi att hantera de inkomna ärendena i turordning.

Vi önskar dig en fin sommar!

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content