Hallå där Ella Johansson!

Ella Johansson älskar jobbet som elektriker och allt man kan lära sig inom yrket. Hennes arbetsdagar är varierade och hon jobbar på allt från kyrkor, sjukhus och polisstationer. Det bästa med jobbet är alla kundkontakter och att den ena dagen inte är den andra lik. 

Namn: Ella Johansson

Ålder: 24 år

Bor: Grödinge

Gör: Elektriker hos Eitech Electro AB

Familj: Sambo, dotter och två bonusbarn

Fritid: Fixa med huset och vara med vårt barn

Ingen dag den andra lik

Ella Johansson läste till elektriker på El- och energiprogrammet vid Dragonskolan i Umeå. Det som lockade henne att utbilda sig till elektriker var att det kändes utmanade med något främmande och alla kundkontakter.

– Jag älskar kundkontakt och att den ena dagen inte är den andra lik, berättar Ella Johansson entusiastiskt. Jag tycker också om att se en produkt skapas från början till slut.

Olika arbetsplatser och arbetsuppgifter

Ella Johansson jobbar som elektriker inom både service och byggen, så kallad entreprenad. Hennes arbetsdagar är varierande och hon jobbar på allt från kyrkor, sjukhus, kontor, polisstationer och skyddsobjekt. Det enda hon inte jobbar med är hemma hos privatpersoner. 

– På bygget jag jobbar med nu gör jag kabeldragning till både belysning och kraft. Jag kopplar även belysningen och sätter upp fasadarmaturer, berättar Ella Johansson.

En typisk arbetsdag när Ella jobbar på ett bygge kommer hon till jobbet klockan 06:30, äter lunch klockan 11:00 och åker hem igen klockan 15:00.

Det är det bästa jobbet enligt mig. Man får lära sig allt och bara fantasin sätter gränser i vad man kan lära sig inom elyrket. Man brukar säga att man blir aldrig fullärd utan att det finns alltid mer eller något nytt att lära sig varje dag 🙂

En arbetsplats för alla

Ella uppmuntrar fler tjejer att söka sig till elektrikeryrket. Arbetsplatserna har historiskt haft en mansdominerad kultur men Ella tycker det blir bättre och bättre.

– Jag älskar att man blir mer ett stort lag på hela bygget i stället för att el jobbar för sig och målare och snickare för sig. Det blir mycket mer vänskapligt när alla inser att det är en arbetsplats för alla som arbetar där, säger Ella Johansson.

En underbar bransch! säger Ella Johansson

– Sök! Det är en helt underbar bransch, utbrister Ella. Vi behöver framförallt bli fler tjejer, men till alla som tänker på det, sök du kommer inte ända dig. Det är bara du själv som sätter gränser i vad du vill lära dig och vill utveckla dig till.

Om fem tio år tror Ella hon hon fortfarande jobbar som elektriker.

– Kanske har jag gått vidare till en annan inriktning eller kommit högre upp som arbetsledare eller så. Finns inga gränser i utvecklingen så det är bara att man ska visa vad man vill och går för, säger Ella Johansson.

Rider gärna på fritiden

Sedan Ella fick barn har hon inte riktigt haft tid med en hobby. Hon har dock ridit i hela sitt liv så det gör hon alltid om det finns tid och energi.

– Jag rider mest dressyr och har även tävlat en del i mina år, berättar Ella.

Josefine Duerlund
Serviceelektriker

Hallå där Josefine Duerlund!

Möt Josefine Duerlund – en inspirerande elektriker som kombinerar sitt yrke med sin passion för fotboll. Läs vidare för att upptäcka hennes resa från att fascineras av elektrikerjobbet under en husrenovering till att yrkesväxla till elektriker.

Elisabeth Nordberg
VD

Hallå där Elisabeth Nordberg!

Elisabeth Nordberg är VD på Provektor, ett företag inom elbranschen med över 150 anställda. Men hur hamnade hon där? Läs historia om att ta chansen när den kommer och att hitta rätt i en oväntad roll.

Yrkeslärare Robin Stattin
Domare

Hallå där Robin Stattin!

Robin Stattin jobbar som yrkeslärare i elteknik. Han har tävlat i Yrkes-VM för elektriker, han är nu domare och leder vårt arbete med landskamper.

Det finns inte fler att visa
Translate »

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!