Hallå där Elinor Karlsson!

Elinor Karlsson berättar om varför hon valde elteknik och hur det var att plugg till elektriker. Nu har hon jobbat en tid och berättar om vad hon får göra på jobbet och vad som är roligast med  yrket. Vad tror du hon tycker är roligast?

Namn: Elinor Karlsson

Ålder: 30 år

Bor: Mölndal

Gör: Serviceelektriker

Familj: Sambo och hund

Fritid: Tränar med hunden och för tillfället renoverar vi i lägenheten

Elinor Karlsson
Varför blev du elektriker?

Jag ville inte vara tvungen att plugga vidare direkt efter gymnasiet för att få jobb. Jag var intresserad av något byggprogram. Jag och min pappa tittade på vad det fanns för yrken och jag valde el eftersom det är så brett. Jobbet behöver inte vara tungt, man kan lika gärna sitta och svetsa fiber i labb.

Vad tyckte du om utbildningen?

Det var annorlunda om man jämför med högstadiet där allt var teoretiskt förutom gymnastik och slöjd. På elprogrammet är det teoretiska ämnen också, men väldigt mycket är praktiskt. Det ger en större variation under dagarna så det var lättare att tycka det var kul.

Jag trivdes väldigt bra på utbildningen. Jag klickade direkt med mina klasskompisar och vi blev ett gäng som umgicks tjugofyra sju.

Elinor Karlsson
Vad får du göra i ditt yrke?

Jag har mycket kundkontakt och yrket är otroligt varierande så det är väldigt olika från dag till dag. Det kan vara allt från att bara byta ett enkelt uttag till att gå på felsökning och få tänka jätte, jättemycket. Ibland hjälper jag en kollega och gör jobb där man måste vara två. Eller så får jag göra finlir och tänka ut hur blir det bäst ljus i ett rum om det ska vara kontor eller tandläkarmottagning.

Vad är roligast med yrket?

Kollegorna, att det är fysiskt och att jag får tänka och vara kreativ!

Yrkeslärare Robin Stattin
Domare

Hallå där Robin Stattin!

Robin Stattin jobbar som yrkeslärare i elteknik. Han har tävlat i Yrkes-VM för elektriker, han är nu domare och leder vårt arbete med landskamper.

Rektor Pontus Viklund
Rektor

Hallå där Pontus Viklund!

Pontus Viklund jobbar som rektor på ETG Nyköping. Han började sitt yrkesliv som elektriker. Låt dig inspireras av hans intressanta väg genom yrkeslivet.

Ella Johansson elektriker
Elektriker

Hallå där Ella Johansson!

Ella Johansson jobbar som elektriker, både med service och entreprenad. Hon älskar jobbet som elektriker! Bara fantasin sätter gränser för vad man kan lära sig inom elyrket, säger Ella.

Det finns inte fler att visa
Translate »

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!