Hallå där Elinor Karlsson!

Elinor Karlsson berättar om varför hon valde elteknik och hur det var att plugg till elektriker. Nu har hon jobbat en tid och berättar om vad hon får göra på jobbet och vad som är roligast med  yrket. Vad tror du hon tycker är roligast?

Namn: Elinor Karlsson

Ålder: 30 år

Bor: Mölndal

Gör: Serviceelektriker

Familj: Sambo och hund

Fritid: Tränar med hunden och för tillfället renoverar vi i lägenheten

Elinor Karlsson
Varför blev du elektriker?

Jag ville inte vara tvungen att plugga vidare direkt efter gymnasiet för att få jobb. Jag var intresserad av något byggprogram. Jag och min pappa tittade på vad det fanns för yrken och jag valde el eftersom det är så brett. Jobbet behöver inte vara tungt, man kan lika gärna sitta och svetsa fiber i labb.

Vad tyckte du om utbildningen?

Det var annorlunda om man jämför med högstadiet där allt var teoretiskt förutom gymnastik och slöjd. På elprogrammet är det teoretiska ämnen också, men väldigt mycket är praktiskt. Det ger en större variation under dagarna så det var lättare att tycka det var kul.

Jag trivdes väldigt bra på utbildningen. Jag klickade direkt med mina klasskompisar och vi blev ett gäng som umgicks tjugofyra sju.

Vad får du göra i ditt yrke?

Jag har mycket kundkontakt och yrket är otroligt varierande så det är väldigt olika från dag till dag. Det kan vara allt från att bara byta ett enkelt uttag till att gå på felsökning och få tänka jätte, jättemycket. Ibland hjälper jag en kollega och gör jobb där man måste vara två. Eller så får jag göra finlir och tänka ut hur blir det bäst ljus i ett rum om det ska vara kontor eller tandläkarmottagning.

Vad är roligast med yrket?

Kollegorna, att det är fysiskt och att jag får tänka och vara kreativ!

Scen-elektriker Peter Köningsson
Elektriker

Hallå där Peter Köningsson!

Möt Peter Köningsson, en erfaren scen-elektriker som arbetar på Skule Naturscen med stora konserter och evenemang.

Maja Sundqvist
Studerande

Hallå där Maja Sundqvist!

Maja Sundqvist ska snart börja tredje året på el-och energiprogrammet i Karlstad. Hon är även influencer på ECY:s TikTok där hon inspirerar andra att få upp ögonen för elteknik.

Det finns inte fler att visa
Translate »

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content