Hallå där Josefine Duerlund!

Möt Josefine Duerlund, en inspirerande elektriker som kombinerar sitt yrke med sin passion för fotboll. Upptäck hennes resa från att fascineras av elektrikerjobbet under en husrenovering till en framgångsrik karriär och hur hon uppmuntrar andra unga att följa sina drömmar.

Namn: Josefine “Jossan” Duerlund

Ålder: 31 år

Bor: Gamla Köpstad utanför Varberg

Gör: Serviceelektriker hos Assemblin

Familj: Man och två barn

Fritid: Familjen och att spela fotboll

Josefine Duerlund
Josefine Duerlund yrkesväxlade till elektriker

För Josefine Duerlund började resan att bli elektriker när de renoverade sitt hus. “Vi renoverarade hemma och jag tyckte elektrikernas jobb såg så himla spännande ute”, säger Josefine.

Utbildning och erfarenhet

På gymansiet läste Josefine samhällsekonomi. Efter att ha bestämt sig för att bli elektriker, påbörjade Josefine sin utbildning på komvux. “Efter min examen arbetade jag på olika projekt och arbetsplatser för att få erfarenhet inom yrket. Jag lärde mig mycket under den här tiden och kunde utveckla mina färdigheter som elektriker”, berättar Josefine.

Varför valde Josefine att bli elektriker?

Josefine valde att bli elektriker eftersom hon gillar att arbeta med sina händer och lösa problem. “Dessutom tror jag att elektriker spelar en viktig roll i att säkerställa att vi har tillgång till el på ett säkert och effektivt sätt”, säger Josefine.

Det finns jättemycket som man hela tiden kan utveckla och bli bättre på. Det känns som man aldrig blir fullärd för det kommer alltid nya grejer och nya smarta funktioner.

Belöningarna med jobbet

Idag jobbar Josefine hos Assemblin i Varberg och har en stor variation av uppdrag hos kunder. “Det finns många belöningar med mitt jobb som elektriker. Jag får möjlighet att träffa nya människor och arbeta på varierande platser, vilket gör att arbetsdagarna aldrig blir tråkiga. Dessutom känner jag en stor tillfredsställelse i att hjälpa människor och se resultatet av mitt arbete”, säger Josefine.

Uppmuntran till unga

Josefine vill inspirera unga att överväga en karriär inom elektrikerbranschen. “Alla borde vara elektriker. Det är ett yrke som erbjuder möjligheter för alla som är intresserade av teknik och problemlösning”, uppmanar Josefine.

Fotbollsintresset

När hon inte arbetar som elektriker så ägnar hon sin fritid åt ett annat stort intresse – fotboll. Hon har spelat fotboll sedan hon var ung och har alltid haft en passion för sporten. “Fotboll har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag älskar att spela”, säger Josefine.

Josefine Duerlund visar att det är möjligt att ha flera passioner i livet och att dessa kan berika varandra. Hennes kärlek till fotboll har inte bara gett henne glädje och avkoppling, utan också viktiga lärdomar som hon tar med sig in i sitt yrkesliv.

Sanna sitter i sin bil
Yrkesväxla

Hallå där Sanna Immonen!

Efter att ha jobbat nätter och helger som bartender och servitris insåg Sanna Immonen att hon behövde en förändring inför framtiden med småbarn. Bonuspappans arbete som bilelektriker fungerade som inspiration, men den egna estetiska utbildningen på gymnasiet kom också till användning i det nya yrket.

Porträtt av Ida Kullander
Yrkeslärare

Hallå där Ida Kullander!

Efter nästan två decennier som frilansande redaktör i bokbranschen bytte Ida ensamheten mot gemenskap och handfasta resultat som elektriker. Läs om hennes resa från att korrekturläsa texter till att felsöka maskiner, och sedan vidare till att lära upp nästa generations blivande elektriker.

Porträttbild på Pontus Slättman i Sverige-tröja
Yrkes-SM

Hallå där Pontus Slättman!

Yrkestävlingar har gått som en röd tråd genom karriären för Pontus Slättman. Från att framgångsrikt ha tävlat själv, till att slutligen vara VD för företaget som anordnar Yrkes-SM.

Det finns inte fler att visa
Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content