Hallå där Daniel Markus!

Daniel Markus jobbar med projektservice och som projektsäljare hos det innovativa företaget WAGO Sverige. I sitt arbete hjälper han kunder att förenkla och förbättra olika eltekniska installationer. Att han har jobbat som elektriker tidigare är till stor hjälp när han kommer fram till olika lösningar.

Namn: Daniel Markus

Ålder: 32 år

Bor: Stockholm

Gör: Projektservice och projektsäljare hos WAGO Sverige AB

Familj: Sambo och två katter

Fritid: Padel, fotboll, fiske, resa och mat

Daniel Markus projektsäljare WAGO
Projektsäljare men började som elektriker

Daniel Markus jobbar idag som Projektsäljare och med projektservice på WAGO Sverige. Många av hans kunder har stora projekt där de vill förenkla och förbättra olika eltekniska installationer. Att Daniel har jobbat som elektriker har han stor nytta av i sitt jobb.

– Tack vare erfarenheten jag fått från mina år som elektriker så blir det enklare att se lösningar framför sig och om det är praktiskt bra lösningar ute på bygget eller inte, berättar Daniel.

Hjälper kunder hitta bra lösningar

En typisk dag på jobbet har Daniel kontakt med kunder som har ett projekt eller som söker efter en lösning inför ett projekt. Det är hans uppgift att ta reda på vad kunden är ute efter och att WAGO Sverige kan möta kundens behov och förväntningar.  

– Beroende på projektets storlek och komplexitet så tar jag fram ett eller flera lösningsförslag till kunden som vi sedan går igenom och förhoppningsvis går vidare med, säger Daniel.

Studerat både till Elektriker och Elingenjör

Daniel läste El- och energiprogrammet på Solna gymnasium och började direkt efter studenten jobba som elektriker. Han jobbade sen som elektriker fram till att han började plugga till Elingenjör konstruktion på Yrkeshögskolan. En kort tid efter examen från Yrkeshögskolan jobbade han som konstruktör men fick sen jobbet han nu har på WAGO Sverige.

– Att jag skulle arbeta som hantverkare när jag blev stor kändes givet. Och när jag sommarjobbade på ett bygge så var det två stycken elektriker som var inspirerande och som jag såg upp till väldigt mycket, så det var väl egentligen det som gjorde att valet föll på el, berättar Daniel.

Tack vare erfarenheten jag fått från mina år som elektriker så blir det enklare att se lösningar framför sig och om det är praktiskt bra lösningar ute på bygget eller inte.

Rekommenderar jobbet som projektsäljare och projektservice

Jobbet som projektsäljare och projektservice tycker Daniel är ett både roligt och omväxlande arbete. Han berättar att det roligaste med jobbet är att han samarbetar med sina kunder i stället för att sälja på dem en produkt. Han arbetar hela tiden för att komma fram till olika lösningar åt kunderna och säger att tack vare detta så håller han sig själv i form och behöver alltid utvecklas för att ta fram de olika lösningarna.

– Den största utmaningen är att man följer med i den tekniska utvecklingen så att man kan fortsätta att uppfylla kundens behov och att alltid sträva efter förbättring, berättar Daniel.

Sanna sitter i sin bil
Yrkesväxla

Hallå där Sanna Immonen!

Efter att ha jobbat nätter och helger som bartender och servitris insåg Sanna Immonen att hon behövde en förändring inför framtiden med småbarn. Bonuspappans arbete som bilelektriker fungerade som inspiration, men den egna estetiska utbildningen på gymnasiet kom också till användning i det nya yrket.

Porträtt av Ida Kullander
Yrkeslärare

Hallå där Ida Kullander!

Efter nästan två decennier som frilansande redaktör i bokbranschen bytte Ida ensamheten mot gemenskap och handfasta resultat som elektriker. Läs om hennes resa från att korrekturläsa texter till att felsöka maskiner, och sedan vidare till att lära upp nästa generations blivande elektriker.

Porträttbild på Pontus Slättman i Sverige-tröja
Yrkes-SM

Hallå där Pontus Slättman!

Yrkestävlingar har gått som en röd tråd genom karriären för Pontus Slättman. Från att framgångsrikt ha tävlat själv, till att slutligen vara VD för företaget som anordnar Yrkes-SM.

Det finns inte fler att visa
Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content