Hallå där Daniel Markus!

Daniel Markus jobbar med projektservice och som projektsäljare hos det innovativa företaget WAGO Sverige. I sitt arbete hjälper han kunder att förenkla och förbättra olika eltekniska installationer. Att han har jobbat som elektriker tidigare är till stor hjälp när han kommer fram till olika lösningar.

Namn: Daniel Markus

Ålder: 32 år

Bor: Stockholm

Gör: Projektservice och projektsäljare hos WAGO Sverige AB

Familj: Sambo och två katter

Fritid: Padel, fotboll, fiske, resa och mat

Daniel Markus projektsäljare WAGO
Projektsäljare men började som elektriker

Daniel Markus jobbar idag som Projektsäljare och med projektservice på WAGO Sverige. Många av hans kunder har stora projekt där de vill förenkla och förbättra olika eltekniska installationer. Att Daniel har jobbat som elektriker har han stor nytta av i sitt jobb.

– Tack vare erfarenheten jag fått från mina år som elektriker så blir det enklare att se lösningar framför sig och om det är praktiskt bra lösningar ute på bygget eller inte, berättar Daniel.

Hjälper kunder hitta bra lösningar

En typisk dag på jobbet har Daniel kontakt med kunder som har ett projekt eller som söker efter en lösning inför ett projekt. Det är hans uppgift att ta reda på vad kunden är ute efter och att WAGO Sverige kan möta kundens behov och förväntningar.  

– Beroende på projektets storlek och komplexitet så tar jag fram ett eller flera lösningsförslag till kunden som vi sedan går igenom och förhoppningsvis går vidare med, säger Daniel.

Studerat både till Elektriker och Elingenjör

Daniel läste El- och energiprogrammet på Solna gymnasium och började direkt efter studenten jobba som elektriker. Han jobbade sen som elektriker fram till att han började plugga till Elingenjör konstruktion på Yrkeshögskolan. En kort tid efter examen från Yrkeshögskolan jobbade han som konstruktör men fick sen jobbet han nu har på WAGO Sverige.

– Att jag skulle arbeta som hantverkare när jag blev stor kändes givet. Och när jag sommarjobbade på ett bygge så var det två stycken elektriker som var inspirerande och som jag såg upp till väldigt mycket, så det var väl egentligen det som gjorde att valet föll på el, berättar Daniel.

Tack vare erfarenheten jag fått från mina år som elektriker så blir det enklare att se lösningar framför sig och om det är praktiskt bra lösningar ute på bygget eller inte.

Rekommenderar jobbet som projektsäljare och projektservice

Jobbet som projektsäljare och projektservice tycker Daniel är ett både roligt och omväxlande arbete. Han berättar att det roligaste med jobbet är att han samarbetar med sina kunder i stället för att sälja på dem en produkt. Han arbetar hela tiden för att komma fram till olika lösningar åt kunderna och säger att tack vare detta så håller han sig själv i form och behöver alltid utvecklas för att ta fram de olika lösningarna.

– Den största utmaningen är att man följer med i den tekniska utvecklingen så att man kan fortsätta att uppfylla kundens behov och att alltid sträva efter förbättring, berättar Daniel.

Patrik Hedlund sitter vid sitt skrivbord framför dator och elektronisk utrustning
systemintegratör

Hallå där Patrik Hedlund!

Vad har legobyggen med smarta hem att göra? Ganska mycket om man frågar Patrik Hedlund, passionerad systemintegratör inom KNX.

Porträttbild av Philip Bergquist inuti ett kontor
teknisk support

Hallå där Philip Bergquist!

Det är svårt att förstå att Philip Bergquist bara är 30 år när man ser hur mycket han hunnit med i elbranschen. Från praktiskt arbete på stora byggen och inom lås och larm, till sälj och teknisk support.

Tommy Edström
Filialchef

Hallå där Tommy Edström!

Möt Tommy Edström, en rutinerad elektriker som har jobbat med allt från driftsystem till evenemangsel på festivaler. Idag arbetar han som filialchef på Assemblin El.

Det finns inte fler att visa
Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content