ECY introducerar Kretsboxen – en investering i framtidens elektriker

I en tid där tekniska yrken blir allt viktigare introducerar ECY Kretsboxen. Det är ett innovativt och pedagogiskt material som ska inspirera nästa generation. Genom att introducera elever på mellanstadiet för elteknikens spännande värld, siktar Kretsboxen på att tända en gnista för yrket redan i en ung ålder.

ECY introducerar Kretsboxen
Från mellanstadiet till yrkeslivet

Med en praktisk uppsättning av material och en omfattande pedagogisk handledning är Kretsboxen en resurs för tekniklärare att levandegöra ämnet elteknik. Det är en direkt koppling mellan grundläggande tekniska koncept och verkliga tillämpningar. Övningar som öppnar upp en värld av möjligheter för eleverna. Att experimentera med Kretsboxen erbjuder en försmak på vad det innebär att arbeta som elektriker och visar på de spännande utmaningar yrket för med sig.

Att inspirera till yrkesval

ECY:s ambition är att Kretsboxen ska leda elever till att välja el- och energiprogrammet på gymnasiet och vidare in i yrkeslivet som elektriker. Genom att börja inspirera i tidig ålder hoppas vi skapa en långsiktig intresse och förståelse för elteknik, vilket är avgörande för att säkra en framtid med kompetenta medarbetare inom elteknikbranschen.

Testfasen: En försmak på framtiden

För tillfället genomgår Kretsboxen en spännande testperiod i en skola utanför Göteborg. Testfasen är kritisk för att samla in värdefull feedback och säkerställa att Kretsboxen inte bara uppfyller utbildningsmålen, men också väcker ett långsiktigt intresse hos eleverna. Vi ser fram emot att dela med oss av de positiva effekterna och framgångshistorierna som Kretsboxen för med sig.

Kretsboxen är mer än bara ett verktyg. Det är en byggsten för framtiden. Vi vill se fler unga människor välja en framtid som elektriker. Med Kretsboxen öppnar vi dörrar till en värld av möjligheter.

Framåtblick

ECY är engagerade i att forma framtidens arbetskraft och stärka Sveriges position inom teknik och innovation. Genom att ECY introducerar Kretsboxen och liknande initiativ, arbetar vi för att säkra en ljus framtid för elteknikyrken och hoppas på att inspirera många unga elever att gå i de professionella elektrikernas fotspår.

För mer information och uppdateringar om Kretsboxen, följ oss på vår webbplats och våra sociala medier.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content