Digital lärlingshantering lanseras idag

Lärlingshantering har äntligen blivit digital! Vi lanserar idag vårt nya system KUB vilket är ett system för administration av lärlingar som gör processen mer effektiv och transparent för alla inblandade parter, arbetsgivare, lärling samt ECY och ELY.

Lärlingshantering i KUB

All administration av lärlingar kommer fasas in i vårt nya digitala verktyg KUB. Med systemet kommer administrationen av lärlingar bli både mer effektivare och mer transparent för alla parter – arbetsgivare, lärling samt ELY och ECY.

KUB lärlingshantering har under våren testats av ett antal pilotföretag. Idag den 1 juni 2022 öppnar vi systemet för samtliga arbetsgivare knutna till kollektivavtalet Installationsavtalet.

Lärlingshantering i KUB, så här går det till

Allt börjar med att arbetsgivaren registrerar sin lärling. Därefter rapporterar lärlingen själv sitt arbete vilket också arbetsgivaren och ECY/ELY kan följa under hela lärlingstiden. Det här innebär att alla parter löpande kan se vilka moment som genomförts, hur lång tid det är kvar av lärlingstiden och om det finns några kompletteringsbehov.

Har du tidigare skickat in registrering till ELY?

Det är bara nya registreringar som arbetsgivaren själv registrerar i KUB. 

Har du nyligen skickat in en nyregistrering av lärling till ELY och väntar på svar? Du kommer få ett meddelande från ELY om hur du ska gå vidare – vänligen, registrera in den lärlingen i KUB innan du fått meddelandet från ELY.

Frågor?

Vi har samlat några vanliga frågor och svar om KUB. Om du inte hittar svar på din fråga kan du som är arbetsgivare kontakta ELY på mejl eller telefonnummer 0771-10 14 00.

Translate »

Din förfrågan har skickats!

Det har skickats ett automatiskt mejl till dig med den information du har skickat in. Vi besvarar alla förfrågningar i den ordning de kommer in och återkommer till dig så snart som möjligt.

Prenumerera

Fyll i dina uppgifter så skickar vi nästa nyhetsbrev till dig!Skip to content